Ovaj Obrenovčanin je najbrži poštar među maratoncima! Biciklom dnevno pređe i do 30 kilometara, a osim trčanja, bavi se i masažom

23.02.2023

09:21

0

Autor: Lj. S.

Svoj prvi maraton istrčao je 1992. godine u Mađarskoj

Ovaj Obrenovčanin je najbrži poštar među maratoncima! Biciklom dnevno pređe i do 30 kilometara, a osim trčanja, bavi se i masažom
Dragan Knežević - Copyright Printscreen/RTV Mag

Obrenovčanin Dragan Knežević (55) već tri decenija radi u pošti, a postao je poznat i kao najbrži poštar među maratoncima i svojim sugrađanima.

Atletikom Dragan je počeo da se bavi još sa 15 godina i to u AK "Partizan", gde je neko vreme proveo sa čuvenim Franjom Mihalićem. Još tada, oni su shvatili da se Dragan rođeni maraton

Svoj prvi maraton istrčao je 1992. godine u Mađarskoj, a na trci u Njujorku održanoj 1996. postigao je lični rekord - maraton je istrčao za 02:58:00. 

Printscreen/RTV Mag
 

Takođe, trčao je i u Austriji, Sloveniji... 

- Imate testiranja, pa znate da li ste brzi ili izdržljivi. Ja sam bio izdržljiv, mogao sam puno da pretrčim - kazao je on za RTV Mag. 

Printscreen/RTV Mag
Dragan Knežević

Ovaj Obrenovčanin se takmiči u kategoriji veterana, a spada u grupu 10 najboljih polumaratonaca u Srbiji.

Poštar još od devedesetih 

Knežević je u JP "Pošta Srbije" počeo da radi 1990. godine, a nadležni su u to vreme sponzorisali njegovu sportsku karijeru. 

Tako je bilo sve do 2010. kada je prešao da radi u Obrenovac.

Kao poštar, Dragan dnevno prelazi veliki broj kilometara, što mu ujedno dođe i kao dodatni trening.

- Svaki dan sam na bicikli. Jedini sam u Srbiji koji preveze svaki dan od 20 do 30 kilometara. To mi znači mnogo, mada nije to ta kondicija - istakao je poštar. 

Osim njegovog primarnog posla i trčenja, Dragan je počeo da se bavi i masažom, a planira da završi i kurs za fizioterapeuta, da, kako kaže, ako doživi penziju, pomogne sportistima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTV Mag

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike