Više prostora za kućne ljubimce: U Mirijevu će biti izgrađena jedna od najvećih pet-zona u Beogradu

17.02.2023

22:43

0

Radovi bi trebalo da budu završeni do 1. marta

Više prostora za kućne ljubimce: U Mirijevu će biti izgrađena jedna od najvećih pet-zona u Beogradu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na inicijativu građana Gradske opštine Zvedara, naselje Mirijevo postaće bogatije za jednu od najvećih pet-zona u našoj prestonici, na adresi Matice srpske, a radovi će biti završeni 1. marta.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić izjavio je da je na osnovu peticije građana Mirijeva, Gradska opština Zvezdara u saradnji sa JKP “Zelenilo Beograd”, početkom decembra započela radove na izgradnji pet zone - ograđenog uređenog prostora za kućne ljumice.

- Očekuje se da za nekih 15 dana, tačnije do 1. marta sve bude završeno, nakon čega će brojni vlasnici kućnih ljubimaca, koji su i pokrenuli peticiju imati prostor gde će svoje kućne ljubimce da izvedu na igru - rekao je Jeremić.

Profimedia
 

Naveo je da je ukupna vrednost investicije 5,5 miliona dinara, a da je radovima obuhvaćeno oko 900 kvadratnih metara, od čega će dve trećine biti pod travnatom podlogom, a ostatak obuhvata pristupne staze.

Prema rečima Jeremića, biće postavljeno pet rekvizita za kućne ljubimce za igru, kao i novih pet klupa, koje će moći da koriste vlasnici pasa i tri đubrijere.

Naveo je da je prostor ograđen ogradom koja je ukupne dužine 120 metara.

- Pored kućnih ljubimaca koji imaju tu sreću da vlasnici brinu o njima, a kada je reč o životinjama koje su prepuštene sebi, odnosno prirodi i opstanku, drago mi je da smo obavili preliminarne razgovore sa predstavnicima organizacije Animal Rescue Srbija, koja se bavi humanim poslom, brigom o napuštenim životinjama i u narednom periodu kroz nekoliko konkretnih rešenja i projekata i na taj način ćemo pokazati brigu - zaključio je Jeremić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike