Dve opcije za Sava centar: Ova nedelja ključna za prodaju jednog od simbola grada

14.10.2020

10:50 >> 12:40

0

Autor: V. S. P.

Dve opcije za Sava centar: Ova nedelja ključna za prodaju jednog od simbola grada
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Tokom ove nedelje Grad će odlučiti da li će iskoristiti zakonsku mogućnost i spustiti cenu Sava centra za još 20 odsto, najavio je zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, posle poslednje neuspešne prodaje kongresnog centra samo još jednom postoji mogućnost za obaranje cene, a o tome će odlučivati komisija čiji je član i Vesić.

– Mi smo ograničeni zakonom koji kaže da, u odnosu na prvobitno procenjenu vrednost, imamo pravo, ukoliko se niko ne javi na tender dva puta, da spustimo cenu za po 20 odsto. Mi smo jednom to uradili, nije se javio niko – rekao je Vesić gostujući na TV Prva.

Ukoliko bude iskorišćena ta opcija, a opet se ne javi nijedan kupac, zakonom je predviđeno da se postupak prodaje vrati na početak, kao i traženi iznos i da se čekaju neka bolja vremena.

Prvobitna cena za Sava centar iznosila je 27,5 miliona evra, zatim je snižena na 21,9 miliona, a ako bude umanjena za još 20 odsto, poslednja ponuda biće na oko 17,5 miliona evra, a novi vlasnik se obavezuje da uloži najmanje 50 miliona evra u renoviranje objekta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Prva

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike