Palmotićeva ulica otvorena za automobile: Radovi na kolovozu i platou kaskaju za rokom

23.12.2020

11:01 >> 08:09

0

Rekonstrukcija ovog dela Starog grada dovela je do novina u saobraćaju

Palmotićeva ulica otvorena za automobile: Radovi na kolovozu i platou kaskaju za rokom
Copyright Foto:24sedam/Katarrina Mihajlović

Deo kolovoza na uglu ulica Palmotićeve i Hilandarske pušten je u ponedeljak u saobraćaj, a vozači će ubuduće na raskrsnici sa Ulicom Džordža Vašingtona moći da skrenu levo ili desno. Međutim, mogućnost da svojim automobilima produže Ulicom Milana Kašaina ka Bulevaru despota Stefana, više ne postoji.

Rekonstrukcija ovog dela Starog grada dovela je do novina u saobraćaju, te su ulice Palmotićeva i Hilandarska, zbog izgradnje platoa na kojem će biti postavljen spomenik slovenačkom lingvisti Jerneju Kopitaru, pomerene malo udesno.

Hilandarska zavija udesno odmah pošto se prođe pored poslednje zgrade na desnoj strani, i ove dve ulice se sada ukrštaju 15 metara više u odnosu na pre. Na samom kraju ulica, umesto asfalta, postavljene su kocke, a kolovoz je od trotoara odvojen stubićima.

Foto: 24sedam/Katarrina Mihajlović

Iako su gradski čelnici najavljivali da će radovi na ovom skveru biti završeni do kraja godine, sasvim je izvesno da se to ipak neće dogoditi.

Naime, iza ograđenog dela u kojem će biti postavljen spomenik slovenačkom lingvisti, sada se nalazi gomila kocki, koje tek treba da budu ugrađene, ali i  ostaci materijala, cevi i stiropora koji se nalaze oko stabala drveća, tako da ceo potez izgleda neuredno i nedovršeno.

Pročitajte još:

U avgustu su napravljene kaskade, a popločavanje je počelo tokom prvih novembarskih dana.

Podsetimo, glavni gradski urbanista Marko Stojčić nedavno je izjavio da su se radovi na uređenju platoa odužili zbog potrebe prilagođavanja idejnog rešenja terenu. Tokom raskopavanja su otkrivene podzemne instalacije, pa su arhitekte bile prinuđene da neznatno izmene idejno rešenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike