Radovi na Novom Beogradu i Karaburmi autobusima menjaju trasu

30.09.2020

14:38 >> 14:40

0

Radovi na Novom Beogradu i Karaburmi autobusima menjaju trasu
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog izvođenja radova režim gradskog saobraćaja biće izmenjen u ulicama Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, od 1. oktobra do 20. novembra, kao i u okviru autobuske okretnice „Karaburma 2”, u sredu i četvrtak, 30. septembra i 1. oktobra, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Nova rekonstrukcija dodatno će opteretiti taj potez na Novom Beogradu, gde se uveliko privode kraju radovi na delu od Bulevara Milutina Milankovića do Ulice Jurija Gagarina, što ce rezultirati pojačanom gustinom saobraćaja. Najavljeni radovi će se izvoditi u dve faze.

Prva faza će trajati do 15. novembra i zatvoriće desnu kolovoznu traku Ulice antifašističke borbe, na delu od Ulice Jurija Gagarina prema Bulevaru Milutina Milankovića (do ulaza u OTC „Novi Beograd”), kao i dve desne saobraćajne trake Ulice Jurija Gagarina (smer ka Bloku 45), na delu od isključenja sa Mosta na Adi do Ulice antifašističke borbe.

Dok će u drugoj fazi, koja počinje 16. i traje do 20. novembra, biti zatvorena desna traka Ulice antifašističke borbe, na delu od Ulice Jurija Gagarina prema Bulevaru Milutina Milankovića (do ulaza u OTC „Novi Beograd”), i dve leve saobraćajne trake Ulice Jurija Gagarina (smer prema Bloku 45), na delu od isključenja sa Mosta na Adi do Ulice antifašističke borbe.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Tokom izvođenja radova autobusi će saobraćati na sledeći način:

– na linijama 60, 85, 601N autobusi će ići po starom režimu u oba smera

– vozila sa linije 94, smer ka Resniku, ići će redovnom trasom, dok će u smeru ka Bloku 45 ići sledećim saobraćajnicama: Jurija Gagarina, Marka Hristića, Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom

– autobusi 95, E1 i E6, smer ka Borči i Mirijevu, kretaće se ulicama Jurija Gagarina, Bulevarom Milutina Milankovića, Milentija Popovića i dalje redovno, dok će u smeru ka Bloku 45 ići redovno

– vozila sa linija 85, 89, 95, 601N, E1 i E6 će koristiti svoje redovno stajalište „Blok 42” u smeru ka Bloku 45.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Takođe, radovi na Karaburmi izmeniće trase autobusa na linijama 16, 23 i 25, koje će se celodnevno kretati do stare okretnice kod Ulice husinskih rudara.

Zbog rekonstrukcije u okviru autobuske okretnice „Karaburma 2”, danas i sutra doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike