Kapetan Dragan ima zver: Neobičan kućni ljubimac nekadašnjeg komandanta "Knindži" (FOTO)

14.10.2020

15:15 >> 12:30

0

Autor: M. I.

O kakvom kućnom ljubimcu se radi otkrio je Vladislav Dajković

Kapetan Dragan ima zver: Neobičan kućni ljubimac nekadašnjeg komandanta "Knindži" (FOTO)
Copyright Printscreen/Youtube, TVMost Novi Sad

Politički aktivista iz Crne Gore i borac protiv režima Mila Đukanovića, Vladislav Dajković, nedavno je posetio Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan.

On je na svom Instagram profilu podelio njihovu zajedničku fotografiju, sa Kapetanovim kućnim ljubimcem – vukom.

– Danas sam bio gost u kući Kapetana Dragana. Lepo druženje je obeležio i Kapetanov kućni ljubimac – Pravi pravcati VUK – napisao je Dajković.

Ko je Kapetan Dragan?

Dragan Vasiljković, poznatiji pod nadimkom Kapetan Dragan, rođen je 1954. godine u Beogradu. Sa trinaest godina se odselio u Australiju. Četiri godine je proveo u rezervnom sastavu lake australijske konjice. Kao veliki pustolov, obišao je veći deo planete. U životu se bavio raznim poslovima. Bio je instruktor oružja u Africi i Južnoj Americi, vodio posao sa brodskim i avionskim čarterom, ali i kao instruktor golfa u Australiji.

Po početku sukoba u bivšoj Jugoslaviji, vratio se u zemlju i pomogao obuci dobrovoljaca. Bio je osnivač i komandant jedinice Knindže. Posle rata Hrvatska je podigla optužnicu protiv njega zbog navodnih ratnih zločina. Posle duge pravne borbe, Kapetan Dragan je izručen Hrvatskoj u julu 2015. godine. U septembru 2017. proglašen je krivim i osuđen na 15 godina zatvora pred Županijskom sudu u Splitu. Kazna mu je kasnije smanjena na 13,5 godina.

Krajem marta 2020. pušten je iz zatvora i proteran iz Hrvatske.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike