Vatromet na Kuli Beograd i za doček srpske Nove godine! Najavljen još jedan spektakl u prestonici

12.01.2023

12:43

0

Svetlosni šou nekoliko desetina lasera, bimova i LED strobova biće propraćen zvucima trube Dejana Petrovića, koji je svojom muzikom proslavio Srbiju širom sveta

Vatromet na Kuli Beograd i za doček srpske Nove godine! Najavljen još jedan spektakl u prestonici
Kula Beograd - Copyright TANJUG/ BELGRADE WATERFRONT/ PREDRAG VUCKOVIC

Za doček Nove godine po julijanskom kalendaru, između petka, 13. januara, i subote, 14. januara, na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i regionu, biće priređen još jedan spektakularan multimedijalni šou za pamćenje.

Neposredno pred ponoć, na medija fasadi Kule Beograd započeće odbrojavanje poslednjih 10 sekundi stare godine po julijanskom kalendaru, a odmah po "sklapanju kazaljki" i ulasku u srpsku Novu godinu uslediće impresivni višeminutni vatromet sa 20 spratova zgrade koja je postala novi simbol prestonice.

Svetlosni šou nekoliko desetina lasera, bimova i LED strobova biće propraćen zvucima trube Dejana Petrovića, koji je svojom muzikom proslavio Srbiju širom sveta.

Kao i prilikom prethodnog dočeka, još jedan novogodišnji spektakl biće organizovan u saradnji sa kompanijom "Fireworks by Gruči", svetskim liderom u pirotehničkim događajima ovog tipa koji je oborio čak 11 Ginisovih rekorda u oblasti vatrometa.

Foto:24sedam/Katarina Mihajlović
 

Za doček Nove godine po gregorijanskom kalendaru, 31. decembra 2022. godine Beograđani su bili oduševljeni vatrometom koji je trajao osam minuta. Bio je propraćen muzikom koja je osmišljena specijalno za ovu priliku, a vatromet je ispaljen  i sa novobeogradske obale reke sa 13 pozicija i to u dužini od 1 km.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike