Konačno: Posle četiri godine pušten u saobraćaj drugi deo Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici

04.01.2023

14:36

0

Majstori se sada nalaze na prvoj deonici ovog putnog pravca, koja će Rakovicu spojiti sa Mostom na Adi i konačno zaokružiti prsten oko mosta

Konačno: Posle četiri godine pušten u saobraćaj drugi deo Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici
Pušten drugi deo Bulevara Patrijarha Pavla - Copyright 24sedam/Jelena Stokić Jovanović

Nakon skoro četiri godine od početka radova, drugi deo bulevara patrijarha Pavla u Rakovici, ponovo je pre nekoliko dana pušten u saobraćaj.

Da bi posao na ovoj deonici bio konačno završen neophodno je postaviti i tramvajske šine.

24sedam/Jelena Stokić Jovanović
 

Radovi na proširenju puta od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića počeli su izmeštanjem korita reke Topčiderke 2018. godine, a neimari i dan-danas izvode radove u okviru prve faze. 

Probijeni rokovi, neozbiljnost i neorganizovanost samo su neki od razloga zašto radovi i dalje nisu završeni, iako je prvobitan rok bio 540 dana od otvaranja gradilišta, iliti proleće 2021. godine. 

Rokovi menjani bezbroj puta

Nadležni su prvobitni kraj uređenja drugog dela Bulevara patrijarha Pavla najavili za proleće 2021. godine, ali je tada rok pomeren za početak septembra.

24sedam/Jelena Stokić Jovanović
 

 

Zbog nedostatka radnika i problema sa projektnom dokumentacijom, koja nije bila usklađena sa stvarnim položajem postojećih podzemnih instalacija na terenu, ni taj rok nije ispoštovan. Potom je sve trebalo da bude gotovo u junu 2022, pa u oktobru, ali je nezavršen Bulevar pušten za saobraćaj pre nekoliko dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike