"Ulica otvorenog srca" u centru Beograda: Mališani pevali u glas sa horom "Čarolija", trubači Deda Mrazovi prave atmosferu (FOTO/VIDEO)

01.01.2023

10:31 >> 12:35

0

Ulice Makedonska i Svetogorska zatvorene su za saobraćaj i pretvorene u pešačku zonu

"Ulica otvorenog srca" u centru Beograda: Mališani pevali u glas sa horom "Čarolija", trubači Deda Mrazovi prave atmosferu (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/J.J.

Tradicionalna novogodišnja manifestacija "Ulica otvorenog srca" otvorena je u Svetogorskoj ulici. A najmlađe i sve posetioce ove manifestacije zabavljaju muzičari, ulični animatori, mađioničari, žongleri. "Ulica otvorog srca" ispunjena je roditeljima s decom, prodavcima balona, slatkiša i igračaka.

Kako su još ranije saopštili iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju, kao i mnogo godina unazad, ulice Makedonska i Svetogorska 1. januara 2023. godine biće zatvorene za saobraćaj i pretvorene u pešačku zonu.

Novogodišnju manifestaciju je u 12 sati na pjaceti Ateljea 212 otvorio Đorđe David, nakon čega je počeo nastup Leontine i Dečjeg hora "Čarolija". 

Atmosfera je vesela, a deca su se posebno obradovala kada je izašao hor "Čarolija". Mališani pevaju zajedno sa horom pesmu "Preko brda, preko brega".

Trubači zabavljaju građane

Građane su na ulici zabavljali ulični trubači, koji su svirali obučeni u kostime Deda Mrazova. 

24sedam/J.J.
 

Potom sledi mali vatromet koji simbolično označava početak manifestacije. U programu će, između ostalog, učestvovati i orkestar "Otvoreno srce”, a biće priređen i koncert Vokalne radionice "Bistrik”, kao i koncert Đorđa Davida i "Death saw”.

Program ispred Opštine Stari grad počeo je u 10 sati. Predviđeno je "Druženje sa novogodišnjim medom”, zatim "Druženje sa Mikijem i Mini Maus”, novogodišnje tetovaže za decu, šetnja Deda Mraza Ulicom otvorenog srca.

"Ulica otvorenog srca" i u Ustaničkoj ulici

Manifestacija "Ulica otvorenog srca – Voždovac 2023” održava se danas u Ustaničkoj ulici, na delu od Prekršajnog suda (Ustanička br.14) do zone raskrsnice sa Kruševačkom ulicom.

Zatvara se centar grada do 20 sati

Tokom trajanja manifestacije Ulica otvorenog srca, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Makedonska i Svetogorska (od Dečanske do Takovske), kao i prilazi tim ulicama iz Nušićeve, Kondine, Vlajkovićeve, Palmotićeve i Stevana Sremca, u nedelju, 1. januara 2023. godine u periodu od 6 do 20 časova.

Tokom održavanja manifestacije biće primenjen sledeći režim rada vozila javnog gradskog prevoza:

Ukidaju se trolejbuske linije br. 28 i 41 (celodnevno);

Vozila sa linije br. 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenim trasama: Dečanska - Braće Jugović - Bulevar Despota Stefana - Džordža Vašingtona

27.marta i dalje redovnim trasama.

Vozila sa ovih linija koristiće postojeća stajališta JGP-a.

Pored ovih manifestacija, "Ulica otvorenog srca” će danas biti organizovana i u još nekoliko gradskih opština:

• "Novi Beograd - grad otvorenog srca” - Bulevar Zorana Đinđića, na delu od ulice Omladinskih brigada do ulice Bulevar umetnosti;
• "Ulica otvorenog srca” u Borči – Ulica bratstva i jedinstva;
• "Surčin - opština otvorenog srca” - Trg Zorana Đinđića;
• "Ulica otvorenog srca” u ulici Požeška (na delu od ul. Kijevske do ul. Žarka Vukovića Pucara).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike