Počela prodaja novogodišnjih jelki sa busenom: Cene kreću od 1.500 dinara!

13.12.2022

12:01

0

Tokom praznika je potrebno da se redovno orošava i zaliva odstajalom vodom sobne temperature

Počela prodaja novogodišnjih jelki sa busenom: Cene kreću od 1.500 dinara!
Novogodišnja jelka - Copyright Profimedia

U Beogradu je danas počela prodaja novogodišnjih jelki sa busenom, a u rasadnicima "Zelenila Beograd" u ponudi su smrča i Pančićeva omorika, rekla je inženjerka pejzažne hortikulture iz tog javnog preduzeća Tatjana Batalo.

''Jelke sa busenom sugrađani mogu da kupe u rasadnicima u Ulici vojvode Stepe i u Ulici Marije Bursać u Zemunu svakog dana od 7 do 15 časova, a rasadnici će prodavati jelke i u subotu 17. i 24. decembra'', rekla je Batalo za Tanjug.

Ona je navela i da se cene razlikuju u zavisnosti od visine stabla, tako da jelke visine od jednog metra koštaju 1.500 dinara, a one od preko dva metra 3.000 dinara.

Batalo je objasnila mi da se jelka mora posebno održavati u sobnim uslovima.

''Tokom praznika je potrebno da se redovno orošava i zaliva odstajalom vodom sobne temperature'', rekla je ona. Kada je reč o presađivanju jelke u zemljište nakon praznika, Batalo kaže da drvo ne treba iznositi napolje bez prethodnog perioda prilagođavanja.

''Najbolje bi bilo da se jelka ostavi nekoliko dana u hodniku ili nekoj prostoriji koja se ne greje, a nakon tog perioda da se posadi na predviđeno mesto, kada zemlja nije smrznta, odnosno kada je spoljna temperatura iznad jednog stepena Celzijusa'', rekla je Batalo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike