Završena rekonstrukcija betonskog dela Brankovog mosta: Postavljeno 15 novih stubova javne rasvete - kompletna sanacija sledeće godine

06.12.2022

10:27

0

Čelični deo koji je nad rekom imao je 14 stubova, a deo od tržnog centra "Ušće" do samog čeličnog dela je sa 15 mesta - rekao je Miroslav Čučković, gradski menadžer

Završena rekonstrukcija betonskog dela Brankovog mosta: Postavljeno 15 novih stubova javne rasvete - kompletna sanacija sledeće godine
Brankov most - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Završena je rekonstrukcija betonskog dela Brankovog mosta i postavljeno je 15 novih stubova javne rasvete, dok se završetak rekonstrukcije čeličnog dela mostovske konstrukcije i kompletna sanacija očekuju naredne godine.

- Mi smo, s obzirom na to da su nam stručnjaci dali nalog da uklonimo staru rasvetu sa Brankovog mosta, odmah i pristupili radovima. Imamo 29 stubova javne rasvete i oni se nalaze na dve mostovske konstrukcije, jer je Brankov most sačinjen i od betona i od čelika. Čelični deo koji je nad rekom imao je 14 stubova, a deo od tržnog centra "Ušće" do samog čeličnog dela je sa 15 mesta - rekao je Miroslav Čučković, gradski menadžer.

On je istakao da je kompletno zamenjena rasveta na betonskoj konstrukciji.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Možete videti kako je to lep i bezbedan niz za sve učesnike u saobraćaju, dok je čelični deo uklonjen u ovom trenutku, s obzirom na to da je korozija nagrizla i jednu i drugu mostovsku konstrukciju, spojnicu koja je držala postolje za taj stub. Sve stubove i postolja smo sklonili. Sada se u radionici sprema tih 15 novih mesta, i svako čelično mesto sa postoljem će imati pola tone čelika u sebi i biće postavljeno tokom naredne godine - rekao je Čučković.

Istakao je i da je bitno da orkanski vetrovi koji su duvali u proteklom periodu nisu mogli da nanesu štetu, pre svega stubovima, da se neki od njih ne otkači, udari nekog prolaznika ili padne na automobil. 

- Uradili smo ono što je trenutno moguće, postavili smo privremenu svetlosnu signalizaciju, obezbedili kakvu-takvu osvetljenost čeličnog dela mosta, a betonski deo je u potpunosti zamenjen. U tih 14 dana, kako je najavljeno, planirali smo da sve što je na betonskim postoljima postavimo i da sve ono što je na čeliku sklonimo. Čelična konstrukcija nije mogla da se radi u ovom delu godine zato što antikoroziona zaštita koja mora da se postavi ne može da se radi kada su magloviti dani, kada je velika vlažnost, kada nisu temperaturni uslovni takvi da se kvaliteno sve završi i bude trajno, kako je postavljeno pre nekoliko decenija - rekao je Čučković.

Naveo je i da se trrenutno završavaju radovi u Partizanskim avijacijama.

- Danas će biti potpuno puštena u saobraćaj i selimo mašine na obodne delove grada. Radićemo u Maloj Moštanici, Barajevu, rekonstrukciju kompletne vodovodne mreže u Šangaju, završetak Batajničke petlje. Sve ono što ne opterećuje centar grada, jer nam je cilj da od 15. decembra do 7. januara grad u potpunosti bude rasterećen - zaključio je Čučković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike