Pored novog mosta na Savi i petlja kod Ušća! Šapić otkrio projekte koji će znatno promeniti Beograd

30.11.2022

12:16

0

"Insistirao sam da ubrzamo dinamiku izrade projekta za gradnju novog tunela"

Pored novog mosta na Savi i petlja kod Ušća! Šapić otkrio projekte koji će znatno promeniti Beograd
Novi savski most idejno rešenje - Copyright Promo/Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je na današnjoj sednici kazao da je Vlada Republike Srbije usvojila odredjena novčana sredstva za gradnju budućeg Savskog mosta. 

On je kazao da je to projekat koji će Grad raditi zajedno sa Republikom, kao i da će to biti jedan od najvećih projekata u Beogradu. 

- Insistirao sam da ubrzamo dinamiku izrade projekta za gradnju novog tunela koju moramo da sinhronizujemo sa Novim savskim mostom - rekao je on. 

Gradonačelnik je dodao da prilikom realizacije projekta Novog savskog mosta prvenstveno moraju obratiti pažnju na potencijalne probleme u saobraćaju. 

- Novi savski most uslovljava i neke stvari na Novom Beogradu. Tom prilikom podužićemo Bulevar Zorana Djindjića i očistićemo staru fabriku “Minel”, gde je planirano da se napravi petlja koja će rasteretiti gužvu kod Ušća i koja će se nadovezati na Novi savski most - otkrio je Šapić. 

Osvrnuo se i na predloge gradjana da se Stari savski most ne sruši. 

- Bilo bi super kada ne bismo morali da ga rušimo, već da pored njega napravimo novi most, ali nema gde. Druga stvar,  stari most ne odgovara novom izgledu Beograda i savremenim uslovima života - objasnio je on. 

Gradonačelnik je zaključio da bi Beograd što pre trebalo doći do Novog savskog mosta koji će “promeniti kvalitet života građana prestonice”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike