Aleksandar Šapić: Grad Beograd će uvek stati uz penzionere

25.11.2022

11:40

0

Gradonačelnik je sa predstavnicima svih 17 opština razgovarao o nabavci i podeli paketa solidarne pomoći

Aleksandar Šapić: Grad Beograd će uvek stati uz penzionere
Copyright Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetio je danas Gradsku organizaciju penzionera gde je sa predstavnicima svih 17 opština razgovarao o nabavci i podeli paketa solidarne pomoći.

Šapić je ovom prilikom rekao da u vreme dok je bio predsednik opštine Novi Beograd nije krio da se, kako je rekao, najbolje osećao u društvu ljudi trećeg doba te da su bez obzira na njihove godine, oni emitovali pozitivniju energiju i pokazivali entuzijazam više nego 20-godišnjaci. 

Grad Beograd
 

- Slična stvar je i sa decom i za vreme mog mandata na Novom Beogradu najviše projekata rađeno je upravo za ove dve kategorije stanovništva. Ovakvi sastanci nisu novost za mene i trudiću se da kad god budem u prilici imam komunikaciju sa penzionerima. Nisam čovek koji olako daje obećanja, ali ukoliko bude prilike sigurno ću se potruditi da obezbedim dodatne pogodnosti za penzionere - naglasio je prvi čovek prestonice.

On je istakao da obećanje ima smisla samo ako postoji objektivna šansa da bude ispunjeno. 

 - Davanje neutemeljenih obećanja i olako izgovaranje reči koje dobro zvuče u datom trenutku, suštinski predstavljaju nepoštovanje prema ljudima kojima se obraćate, ali i prema samom sebi. Trudim se da po tom pitanju budem obazriv, iako, moram priznati da se i meni ponekad omakne da kažem neke reč više nego što je potrebno, najviše zbog želje da nešto dobro bude urađeno. Primera radi, nisam mnogo pričao o rekonstrukciji brojnih ulica u gradu, koje bi trebalo da budu završene do 15. decembra, jer želim da govorim o tome kada posao bude završen. Suštinski, želim da vratim poverenje u izgovorenu reč - naglasio je gradonačelnik.

Grad Beograd
 

On je rekao da će Grad Beograd će uvek stati uz penzionere jer da nije bilo njih, ne bismo danas imali ovakvu državu i grad kakve imamo. 

-  Funkcija gradonačelnika mi omogućava da pokušam da uradim što više, zbog čega vas pozivam da uputite svoje predloge i sugestije. Sve što budemo u mogućnosti da implementiramo sigurno ćemo uraditi. Vaša generacija je najraconalnija i od penzionera sam uvek dobijao najmanje nerealnih zahteva. Razlog za to je sigurno veliko životno iskustvo koje imate i koje vam ne dozvoljava da olako izgovarate određene reči. Svestan sam da kada čujem neki zahtev od strane penzionera, znam da je sve to pre toga „tri puta premereno” - rekao je Šapić.

Grad Beograd
 

Tom prilikom gradonačelnik je sa predsednicom Gradske organizacije penzionera Ružicom Belanović i predsednicima opštinskih organizacija razgovarao o poboljšanju uslova rada i unapređenju usluge svojim članovima. 

Bonus video:

  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike