Beograđani, pažnja: Ekipe "Gradske čistoće" za vikend besplatno odnose kabasti i elektronski otpad

04.11.2022

16:45

0

Oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave na besplatan broj telefona 0800-000807

Beograđani, pažnja: Ekipe "Gradske čistoće" za vikend besplatno odnose kabasti i elektronski otpad
Odnošenje otpada - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Ekipe JKP "Gradska čistoća" tokom vikenda organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada.

Tokom ove tradicionalne akcije, koju preduzeće sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu, sugrađani nepotrebne kabaste i elektronske predmete poput: kauča, ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata mogu da odlože pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće” u potpunosti besplatno ukloniti.

JKP „Gradska čistoća” apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za građane Beograda, dok pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog i elektronskog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

O količini otpada i lokaciji na kojoj će kabasti i elektronski otpad biti ostavljen potrebno je obavestiti JKP „Gradska čistoća”, kako bi ga ekipe preduzeća u najkraćem roku preuzele i sprečile njegovo gomilanje ili zauzeće trotoara. Sugrađani to mogu učiniti radnim danima pre organizovane akcije odnošenja kabastog otpada od 7 do 15 časova, ali i tokom samog vikenda od 7 do 14 časova, na besplatan broj telefona 0800-000-807.

Iz ovog komunalnog preduzeća podsećaju sugrađane da šut i stolarija, odnosno vrata i prozori ne spadaju u kabasti, već u građevinski otpad, a usluga odnošenja te vrste otpada se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga JKP „Gradska čistoća”. Sve informacije o cenama i uslugama preduzeća dostupne su na web-adresi www.gradskacistoca.rs, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike