Vrela ljubičasta tečnost završila po putnicima na liniji 85: Oglasili se iz GSP-a i otkrili o čemu se zapravo radi

03.11.2022

15:50

0

Kako su istakli vozilo je kao i sva druga regularno prošlo redovan tehnički pregled

Vrela ljubičasta tečnost završila po putnicima na liniji 85: Oglasili se iz GSP-a i otkrili o čemu se zapravo radi
GSP - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jutros se u Beogradu na liniji 85, oko 8.40 časova dogodila neprijatna situacija za sve putnike kada je odjednom kroz prozore počela da ulazi vrela ljubičasta tečnost koja je završila na putnicima koji su sedeli uz staklo autobusa. 

Kako kažu očevici sreća je da su putnici odmah odreagovali pa je izbegnuta veća šteta i eventualne opekotine, ali su svi bili mokri i ulepljeni.

Zbog nemile situacije, sada se oglasilo i GSP preduzeće, koje je objasnilo da je došlo do iznenadnog pucanja creva grejno-rashladnog sistema na vozilu.

- Budući da su ta creva razvedena po unutrašnjosti vozila iznad sedišta do prozora, nije se moglo predvideti, pa ni izbeći izlivanje antifriza u putnički prostor. Vozač je odmah zaustavio vozilo kako bi ga putnici bezbedno napustili, ističu iz GSP-a i dodaju da je autobus iskljućen iz saobraćaja i odvezen u garažu gde će se obaviti detaljan pregled instalacija i popravka.

 

 

Kako dalje ističu, vozilo je kao i sva druga regularno prošlo redovan tehnički pregled.

- Posle završenih vožnji, vozila odlaze u garaže, gde se obavlja redovni dnevni pregled ispravnosti, a naročito oni podsistemi vozila koji direktno utiču na bezbednost putnika. Na vozilu se obavezno kontrolišu sistemi za upravljanje i kočenje, pneumatici, signalizacija, sistemi za zatvaranje vrata kao i nivo rashladne tečnosti i ulja u motoru. Potom vozila idu na pranje i dolivanje goriva.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike