Počinje druga faza radova na Vračaru: Ovo su nove izmene linija u gradskom prevozu

01.11.2022

09:53

0

Informaciju je saopštio Sekretarijat za saobraćaj

Počinje druga faza radova na Vračaru: Ovo su nove izmene linija u gradskom prevozu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zbog druge faze radova na redovnom održavanju Mileševske ulice na Vračaru, na delu od Trga Milene i Gage do sredine izlaza iz okretnice "Crveni krst", do 20. novembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za javni prevoz, trolejbuske linije 19, 22 i 29 i dalje ne funkcionišu, ali su uspostavljene privremena trolejbuska linija 22L (Studentski trg - Trg Slavija) i autobuska linija 29A (Trg Slavija - Medaković 3).

Uspostavljena je i privremena autobuska linija 22A na relaciji Crveni krst - Kruševačka.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Vozila sa linija 21A, 29A i E1 će saobraćati trasom Trg Slavija - Makenzijeva - Cara Nikolaja II - Maksima Gorkog - Južni bulevar - Ðerdapska (Grčića Milenka u smeru ka gradu), Gospodara Vučića - Vojislava Ilića i dalje redovno prema naselju Medaković 3 i Učiteljskom naselju.

Kako se dodaje, vozila sa linije 22A saobraćaće u oba smera trasom Crveni krst - Mileševska (Vojvode Šupljikca u smeru ka Crvenom krstu) - Žička - Vojislava Ilića - Gospodara Vučića - Kruševačka.

Vozila sa linije 83 će i dalje saobraćati trasom Trg Slavija - Makenzijeva - Cara Nikolaja II - Maksima Gorkog - Kalenićeva - Mileševska, gde će vršiti promenu smera kretanja preko Ulice cara Nikolaja II u visini Skvera Milene i Gage i dalje redovno prema Zemunu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Vozila na linijama 21A, 29A i E1 će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta "Maksima Gorkog", smer ka Zvezdari, koje koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55, "Bačvanska", smer ka Zvezdari, koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55, "Škola "'Vojislav Ilić'", smer ka Kruševačkoj, koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55.

Osim toga, vozila na linijama 21A, 29A i E1 koristiće i stajališta "Bačvanska", smer ka Kruševačkoj, koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55 i "MPI", smer ka gradu, koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55.

Vozila na linija 22A će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajalište "Crveni krst" - polazno/dolazno stajalište u okretnici "Crveni krst", preko puta pozicije redovnog dolaznog stajališta "Crveni krst" u samoj okretnici.

Kada je reč o liniji 83, vozila na toj liniji će koristiti stajališta "Pijaca "Kalenić", smer ka gradu, koje u redovnom režimu koriste linije 25, 25P i 26 i privremeno polazno/dolazno stajalište "Mileševska" u Mileševskoj ulici ispred kućnog broja 52.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike