Sada je i zvanično: Umesto poskupljenja karata u javnom prevozu - podizanje svesti građana da plaćaju iste!

02.11.2022

09:39

0

JKP "Naplata prevozne usluge Beograd" će se baviti naplatom, rukovođenjem i logistikom javnog prevoza putnika

Sada je i zvanično: Umesto poskupljenja karata u javnom prevozu - podizanje svesti građana da plaćaju iste!
Ilustracija - Copyright 24sedam/S.Š.

Karte u javnom gradskom prevozu u Beogradu neće poskupeti, a u narednim mesecima u fokusu neće biti represivne mere, već će se raditi na podizanju svesti i apelovati na građane da plaćaju karte, rekao je za Tanjug direktor JKP "Naplata prevozne usluge Beograd" Slaven Andrić.

- Grad Beograd osnivač našeg preduzeća i samim tim kupovinom dnevnih ili mesečnih karata novac ide u budžet grada, a ne u neku privatnu firmu. JKP"Naplata prevozne usluge Beograd" će se baviti naplatom, rukovođenjem i logistikom javnog prevoza putnika. Mi u početku krećemo sa formiranjem bolje usluge u javnom prevozu, da optimizujemo linijski sistem javnog prevoza, da smanjimo gužve putnika u frekventnim intervalima na stanicama, u autobusima, zatim da poštujemo red vožnje. Prvo krećemo od nas, da podignemo kvalitet javnog prevoza, a onda se bavimo naplatom - kazao je Andrić.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

On je ukazao da je u pitanju preduzeće koje je još u fazi osnivanja, a punii kapacitet će ostvariti tek od Nove godine, kada bi selektivno kontrolori trebalo da pređu iz turske firme Kentkart.

- Jedna od mera će biti i ulazak na prednja vrata. Mi za sad sprovodimo analize na osnovu podataka koje dobijamo od Sekreterijata za javni prevoz gde možemo da utvrdimo koje autobuske linije su opterećenje, pa da napravimo organizaciju, pristižu i novi autobusi i na taj način smanjujemo gužve u vozilima. Na mesečnom nivou prodatih karata je 500 miliona dinara, to je 15 posto od ukupnog broja građana koji plaćaju karte, a taj podatak je poražavajuć jer decenijama se niko nije ozbiljno bavio javnim prevozom, a mi te sve probleme ne možemo preko noći da rešimo. Bilo bi fer da nam date bar godinu dana kako bismo pokazali rezultate - zaključio je direktor ovog preduzeća.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike