Šapić: Po hitnom postupku javna nabavka za preostalih 130 metara saobraćajnice uz nadvožnjak u Batajnici

02.11.2022

12:07

0

Gradonačelnik Šapić je podsetio da je izvođač radova uveden u posao u aprilu 2021. godine

Šapić: Po hitnom postupku javna nabavka za preostalih 130 metara saobraćajnice uz nadvožnjak u Batajnici
Radovi u Batajnici - Copyright Facebook/Goran Vesić

Trebalo je da radovi na izgradnji saobraćajnica Nova 17 i Nova 47 u Batajnici budu završeni tokom leta, ali je bilo objektivnih problema, jer je izvođač zbog blokade firme napustio gradilište, rekao je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je najavio da će se zato nova javna nabavka za završetak radova raspisati po hitnom postupku.

Gradonačelnik Šapić je podsetio da je izvođač radova uveden u posao u aprilu 2021. godine, s rokom završetka radova do februara 2022. godine.

Beoinfo
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

- U međuvremenu došlo je do blokade firme i nezavršeni radovi se napuštaju u leto 2022. Tada, zbog proglašavanja ovog projekta od izuzetne važnosti Republike Srbije, angažuje se JKP "Beograd-put" kako bi završilo jedno parče kapacitetima koje ima. Sve se zaustavlja 24. jula 2022. godine, kada je pušten deo nadvožnjaka, ali se ne završava čitava saobraćajnica. Ostalo je još 130 metara da se završi deonica do izlaska na Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića, što predstavlja veliki problem. Razgovarali smo da li možemo zakonski to da uradimo, a da se ne raspiše javna nabavka, i ispostavilo se da ne možemo iz bezbednosnih razloga, te da mora da se radi po projektu. Po hitnom postupku raspisaćemo novu javnu nabavku po starom projektu, koja treba da sadrži završetak tih 130 metara, ali i rekonstrukciju treće trake. Tako će se proširiti Ulica pukovnika Milenka Pavlovića u dužini od 250 metara, čime će se dobiti praktično nova semaforska raskrsnica - precizirao je Šapić.

Prema procenama, trebalo bi da svi ti radovi traju oko dva meseca, naravno u zavisnosti od građevinske sezone i vremenskih prilika, s krajnjim rokom do kraja januara, dodao je gradonačelnik.

- Dok obavljam funkciju gradonačelnika, uvek ćemo izlaziti pred ljude i reći im sve onako kako jeste. Na neke stvari moći ćemo više ili manje da utičemo, što će zavisiti od naših sposobnosti, ali nekad i od objektivnih okolnosti. Na nama je da izvučemo najbolje iz okolnosti u kojima se nađemo - naveo je gradonačelnik.

Beoinfo
 

Aleksandar Šapić je najavio i da će posle pomenute javne nabavke biti raspisana i nova, koja se tiče rekonstrukcije Šangajske ulice.

- U to spadaju rekonstrukcija Šangajske ulice, sa svom pripadajućom infrastrukturom u dužini od 400 metara iz pravca Ugrinovaca, kolska i pešačka staza u dužini od 500 metara, izmeštanje gasovoda u ovoj ulici, kao i izgradnja stepeništa, liftova, nadvožnjaka i crpne stanice. To je jedan veliki infrastrukturni projekat za koji očekujem da do kraja godine dobijemo izvođača. Radovi prema planu treba da traju šest meseci i verujem da će do leta 2023. godine biti gotovi, tako da će ovaj deo Batajnice dobiti potpuno novi izgled - kazao je Šapić.

On je rekao da je Grad pokušao na sve moguće načine da nađe najbolje rešenje za ove projekte.

- Na nama je da se držimo zacrtanih termina i da kvalitet radova bude na visokom nivou. Na kraju, kada se završi zvanična građevinska sezona, ukoliko to uslovi budu dozvoljavali, Grad će izaći s podacima o tome šta je Gradska uprava uradila u prethodna dva meseca i šta je to što će se raditi u narednoj godini. Mislim da smo u prethodna dva meseca pokazali da se držimo onoga što kažemo i da se trudimo da promenimo neke decenijske loše navike, te da ćemo tako dobiti poverenje ljudi za sve one projekte koje u budućnosti nameravamo da sprovedemo - zaključio je gradonačelnik Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike