Jednu meru Beograđani najteže prihvataju: Napisano osam prekršajnih prijava

14.10.2020

12:39 >> 11:36

0

Autor: Jovana Vrećo

Propisana novčana kazna za kršenje mera za pravna lica je od 50.000 do 100.000 dinara, dok je za preduzetnike i fizička lica od 50.000 do 150.000

Jednu meru Beograđani najteže prihvataju: Napisano osam prekršajnih prijava
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

U toku protekle noći zbog nepoštovanja propisanih mera, komunalne službe su napisale osam prekršajnih prijava, pet za ugostiteljske objekte i tri za prodavnice, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je za Tanjug precirao da je u noći između ponedeljka i utorka kontrolisan 171 ugostiteljski objekat. Gradonačelnik je naveo da je za vikend kontrolisano 246 objekata, od toga je 41 načinio krivični prekršaj, a od subote do pondeljaka zatvoreno je pet objekata.

Radojičić je rekao i da je od jula u celoj Srbiji kontrolisano 6.235 objekata, od kojih je 244 načinilo prekršaj, a da je 75 odsto kontrola bilo u Beogradu, pa je apelovao na ugostitelje da se pridržavaju propisanih mera.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić Tanjug/ Dragan Kujundžić

Kontrole poštovanja mera na javnim mestima sprovode gradske službe, komunalna inspekcija, turisticka inspekcija, sa Republičkom sanitarnom inspekcijom, a u nadležnosti grada je 1.300 ugostiteljskih objekata koji se kontrolišu, pojasnio je Radojičić.

Propisana novčana kazna za kršenje mera za pravna lica je od 50.000 do 100.000 dinara, a za preduzetnike i fizička lica je od 50.000 do 150.000.

Radojičić je rekao da meru skraćenja radnog vremena prodavnica i kafića koju je Grad Beograd doneo, sada prihvataju i drugi evropski gradovi, što je pokazatelj da je ta mera dobra.

– Vremenske prilike i hladnije vreme govore da je zdravstvena situacija dosta ozbiljnija, pa je nošenje maske neophodno, kao i distanca i provetravanje prostorija – ukazao je Radojičić, koji je primetio da je nošenje maski mera koju Beograđani najteže prihvataju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike