Komunalni milicionari "pobeleli": Imaće potpuno novi imidž, a evo kako ćete ih prepoznati

25.10.2022

19:15

0

Nosiće slične uniforme kao i do sada, uz nekoliko izmena

Komunalni milicionari "pobeleli": Imaće potpuno novi imidž, a evo kako ćete ih prepoznati
komunalna policija (1) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Svi pripadnici komunalne milicije odnedavno su preimenovani u "Beli", odnosno beogradski lični, a pored novog naziva dobili su i drugačija zaduženja, ali i novi imidž.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda bilo je reči o Odluci o izmenama i dopunama odluke o uniformi i oznakama komunalnih milicionara, te će "Beli" od sada imati nešto drugačije uniforme.

Naime, pored oznake i natpisa "komunalna milicija", ubuduće će se na uniformama nalaziti i oznaka u obliku štita plave boje, oivičenog belim ramom, unutar koga će pri vrhu polja štita stajati velikim ćiriličnim slovima bele boje ispisana reč "beli", ispod koje će u crvenom horizontalnom polju stajati reči ispisane belom bojom "beogradski lični".

24sedam/Nenad Vujanović
 

Ispod ovih natpisa će se nalaziti grb grada oko kojeg će u sfernom obliku biti ispisane reči belom bojom - dole levo reč "pozornik", potom crvena tačka, gore levo reč "asistent", gore desno reč "prijatelj", a potom crvena tačka i dole desno reč "službenik" dok će iznad donjeg dela polja štita belom bojom biti ispisana reč "Beograd" podvučena crvenom linijom.

Novi sekretarijat

Novoformirani Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju, pod čijom ingerencijom se i nalaze "beogradski lični", pod svoje okrilje primiće dosadašnju komunalnu miliciju, inspekcijski nadzor, kao i komunikacije sa građanima, odnosno "Beoinfo" i na taj način podići će efikasnost sve tri službe i eleminisati do sada ispoljene manjkavosti i tromosti.

"Beli" će od sada biti vidljiviji i imaće 24-časovno prisustvo u zonama škola, predškolskih ustanova i parkovima.

- To će da bude čovek, beogradski lični asistent, nadzornik i komšija. On će zadržati sve nadležnosti komunalca, ali će imati nove obaveze. Biće stalno na ulici, među građanima, obilaziće školska dvorišta, vrtiće i parkiće, obaveštavaće nas da li negde nisu ispražnjeni kontejneri, da li je negde pukla cev, da li se pokvario neki semafor. On će biti ljudima na usluzi i za neka banalna pitanja - rekao je nedavno gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Beoinfo
Aleksandar Šapić

Istakao je da će "Beli" biti produžena ruka Grada Beograda na terenu i objasnio da će biti napravljeno 80 ili 100 podstanica, odnosno stanica službi javnog reda.

- Tu će da rade "Beli" - beogradski lični asistenti, to će da im bude radno mesto. Neće da sede po kancelarijama, neće da kruziraju gradom automobilima, neće da reketiraju restorane i kafane. Mislim da ćemo u roku od godinu dana imati hiljadu takvih ljudi na ulicama i u svakom beogradskom kraju će postojati "Beli", koji će da vodi računa o komunalnom i javnom redu i miru - rekao je gradonačelnik.

"Beli" će uskoro dobiti jedinstveni telefonski broj da bi sa terena mogli da javljaju za problem koji se tiče bilo čega na teritoriji grada i taj centar će to proslediti nadležnoj službi da reši na pravi način.

- Imaćemo nove telefonske linije. Jedna će biti interna da mi prijavimo problem, a poseban broj će biti za naše sugrađane za sve ono što se dešava na teritoriji grada - rekao je danas Nenad Lakić, šef odseka operativnog centra “Belih”, navodeći da na terenu trenutno ima 420 "Belih".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike