Čuveni umetnik i slepa i slabovida deca slikaju za beogradsku publiku: Kako da kroz umetnost pobede mrak

23.10.2022

19:06

0

Sredstva prikupljena direktnim donacijama, kupovinom slika i prodajom karata, biće usmerena za pomoć 50 porodica učenika Škole za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović”

Čuveni umetnik i slepa i slabovida deca slikaju za beogradsku publiku: Kako da kroz umetnost pobede mrak
Radionica Suheila Bakaina - slikanje mirisnim bojama - Copyright Promo

Humanitarni događaj "Miris Boja", čiji je cilj osnaživanje talenata slepe i slabovide dece, kao i prikupljanje materijalne pomoći za slepu i slabovidu decu Škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” koja žive u socijalno ugroženim porodicama, održaće se u 27. oktobra, u periodu od 17.30 do 20 sati u hotelu "Kraun Plaza" u Beogradu.

Događaj podrazumeva donatorski koktel sa prodajnom izložbom slika Suheila Bakaina i slepe i slabovide dece iz Škole “Veljko Ramadanović”. 

Promo
Slikar Suheil Bakain

Tokom ovog događaja biće održana aukcija slika Suheila Bakaina, slikara iz Kraljevine Jordan, koji je 2011. godine inspirisan humanom idejom da slepoj i slabovidoj deci omogući da slikaju i tako pobede mrak u kome žive, otvorio radionicu u kojoj ih uz puno ljubavi i mašte uči da slikaju uz pomoć čula mirisa, to jest boja u koje su dodati mirisi. 

Promo
 

Sredstva prikupljena direktnim donacijama, kupovinom slika i prodajom karata, biće usmerena za pomoć 50 porodica učenika Škole za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović” za slepu i slabovidu decu, koji su redovni  korisnici javnih kuhinja i drugih socijalnih usluga. 

Sredstva će biti iskorišćena za poboljšanje uslova života i obnovu porodičnih kuća u kojima žive ovi mališani u svojim i hraniteljskim porodicama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike