Radovi u centru grada menjaju trase gradskog prevoza: Pogledajte kojim će ulicama u narednom periodu saobraćati autobusi i tramvaji

21.10.2022

09:33

0

Uspostavlja se privremena autobuska linija 7A na relaciji Trg Slavija - Ustanička

Radovi u centru grada menjaju trase gradskog prevoza: Pogledajte kojim će ulicama u narednom periodu saobraćati autobusi i tramvaji
Javni prevoz/Ilustracija - Copyright M.M./ATAImages

Usled radova na tramvajskoj kontaktnoj mreži u Bulevaru kralja Aleksandra, na delu od zone raskrsnice sa Beogradskom do zone raskrsnice sa Ruzveltovom ulicom, od 22. oktobra, od 0.30 sati do 24. oktobra, do 3.30 sati, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Za vreme radova vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način: 

- linije 2, 6 i 14 se privremeno ukidaju;

- linija 5 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Omladinski stadion;

- linija 7 saobraća na relaciji Tašmajdan – Blok 45; 

- linija 10 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Banjica preko Savskog trga; 

- linija 12 saobraća na relaciji Tašmajdan – Banovo brdo; 

- linije 9, 11 i 13 saobraćaju na svojim redovnim trasama. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Uspostavlja se privremena autobuska linija 7A na relaciji Trg Slavija – Ustanička. Trasa linije u oba smera je: Trg Slavija – Nemanjina – Resavska – Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička. 

Vozila sa ove linije će koristiti postojeća, kao i privremena stajališta u Bulevaru kralja Aleksandra, u visini redovnih tramvajskih.

Takođe, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom cara Dušana do zone raskrsnice sa Dunavskom ulicom i do SRC „Milan Gale Muškatirović”, od 24. do 28. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza zbog izvođenja radova na redovnom održavanju Ulice Tadeuša Košćuška, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Beoinfo
 

Za vreme radova predmetna deonica će biti zatvorena za saobraćaj, tako da će se vozila sa linije 24, 26, 79, 26N i 401N, u smeru ka Dorćolu, kretati ulicama Cara Dušana, Bulevarom vojvode Bojovića, Dunavskom do terminusa „Dorćol (Dunavska)”, dok će se u smeru ka gradu od terminusa „Dorćol (Dunavska)” kretati ulicama Dunavskom, Dubrovačkom, Cara Dušana i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije EKO2, u smeru ka Dorćolu, kretaće se ulicama Pjarona de Mondezira, Bulevarom vojvode Bojovića, Dunavskom do terminusa „Dorćol (Dunavska)”, dok će se u smeru ka gradu od terminusa „Dorćol (Dunavska)” kretati ulicama Dunavskom, Dubrovačkom, Cara Dušana, Pjarona de Mondezira i dalje redovnom trasom. 

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog saobraćaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike