Počela rekonstrukcija Keja oslobođenja: "Zemun polako postaje biser Beograda"

01.11.2021

09:35

0

Rok za završetak radova je osam meseci

Počela rekonstrukcija Keja oslobođenja: "Zemun polako postaje biser Beograda"
Copyright Facebook/GO Zemun

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da je počela rekonstrukcija Keja oslobođenja u Zemunu, te da se posao obavlja fazno. 

- Prvi deo radova podrazumeva rekonstrukciju same ulice, dužine oko kilometar, od Stevana Markovića do Karamatine, drugi deo od Karamatine do Njegoševe i na kraju od Njegoševe do kraja obaloutvrde. U prvom delu postaviće se asfalt i parking mesta sa obe strane, a posle od Stevana Markovića do Marka Nikolića, gde prolaze autobusi, takođe će biti asfalt, dok će sa strane biti kocka i na kraju do obaloutvrde biće sitna kocka, kako bi se uklopila sa već urađenim delom - precizirao je Vesić u uključenju za TV Pink.  

Vesić je najavio i da će se tokom sledeće godine raditi i fasade u ovoj ulici, rekonstrukcija keja, biće obnovljeno zelenilo, postavljene nove klupe i nova rasveta. Takođe, dodao je on, radi se i kompletna zamena stare vodovodne i kanalizacione mreže, a u toku je i izgradnja kanalizacije u starom jezgru Zemuna. 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Beoinfo
 

- Sledeće godine radiće se i rekonstrukcija Glavne ulice, kao i svih manjih ulica između Glavne i keja. U januaru počinjemo i radove na podzemnoj garaži na platou ispred "Pinkija" - naveo je Vesić. 

On je podsetio da je pre dve godine urađeno više od osamdeset fasada, a da je oko Gospodske ulice napravljena pešačka zona.

- Zemun postaje polako biser Beograda - rekao je Vesić. 

Zamenik gradonačelnika je naglasio i da se već vaja spomenik nekadašnjem gradonačelniku Branku Pešiću, koji bi u februaru, martu sledeće godine trebalo da bude postavljen u pešačkoj zoni Zemuna. 

Rok za završetak radova na Keju oslobođenja je osam meseci. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike