JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju: Novi kontejneri na opštini Čukarica

11.10.2022

12:20

0

Stari kontejneri zapremine 1,1 kubik zameniće se potpuno novim i funkcionalnim istog tipa i zapremine

JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju: Novi kontejneri na opštini Čukarica
Zamenjeni kontejneri - Copyright Beoinfo

JKP "Gradska čistoća" i danas sprovodi akciju zamene starih i dotrajalih kontejnera na teritoriji beogradskih opština, a tokom dana sa ulica gradske opštine Čukarica biće povučeno 560 dotrajalih kontejnera.

Stari kontejneri zapremine 1,1 kubik zameniće se potpuno novim i funkcionalnim kontejnerima istog tipa i zapremine. Ovi kontejneri se otvaraju pomoću nožne papučice, čime se izbegava kontakt sa poklopcem kontejnera.

To znači da kontejneri nakon upotrebe ostaju zatvoreni, čime je onemogućeno rasipanje otpada.

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada u Beogradu se obavlja redovno, prateći potrebu i situaciju na terenu. Zamenom kontejnera poboljšava se ne samo izgled grada već i kvalitet komunalne usluge, ali i olakšava posao komunalnim radnicima.

Sudovi za odlaganje komunalnog otpada nisu samo inventar Grada Beograda i JKP "Gradska čistoća", već pripadaju svim Beograđanima. Zato "Čistoća" apeluje na sugrađane da ulože dodatni trud i pravilnim korišćenjem ovih sudova pomognu da se očuvaju i što duže ostanu u upotrebi.

Dovoljno je da u ove kontejnere ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar, što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do njihovog trajnog uništenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike