Poziv građanima da upišu stanove otkupljene od Grada

15.10.2020

15:12 >> 18:22

0

Poziv građanima da upišu stanove otkupljene od Grada
Copyright Foto :24sedam/Goran Sivački

Sekretarijat za imovinske i pravne poslove pozvao je danas građane koji su otkupili stanove od Grada Beograda da podnesu zahtev Republičom geodetskom zavodu za upis svog prava u cilju svoje pravne sigurnosti i uređivanja evidencija nepokretnosti i prava na njima.

Grad Beograd je od 1989. godine do danas ukupno prodao 29.264 stana od čega se još 3.723 ugovora o otkupu otplaćuje na rate, saopštio je Sekretarijat za imovinske i pravne poslove.

Podseća se da se otkup stanova obavlja shodno Zakonu o stanovanju i ostalim propisima, koji su uređivali tu mogućnost.

– Veliki broj kupaca, procenjuje se oko deset odsto, još uvek nije podneo zahtev za upis svojine ili je postupak upisa u toku. Do pravosnažnog odlučivanja o zahtevu za upis svojine, svojinska prava upisana su na prodavca, u ovom slučaju na Grad Beograd. Iz ovog razloga se oni ne nalaze u knjigovodstvenim evidencijama Grada – rekla je gradska sekretarka za imovinske i pravne poslove Tatjana Parpura.

Ona je pozvala kupce stanova koji su stekli pravo svojine iz otkupa da podnesu zahtev nadležnim službama Republičkog geodetskog zavoda za upis svog prava u cilju svoje pravne sigurnosti i uređivanja evidencija nepokretnosti i prava na njima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike