Stanari zgrade na Karaburmi očajni zbog komšinice iz pakla: Pse ne izvodi napolje, nuždu vrše u stanu - šta je rešenje?

19.05.2022

11:30

0

Sekretarijat za poslove komunalne milicije od početka godine do 17. maja, dobio je 12 prijava stanara žitelja pomenute beogradske ulice zbog narušavanja komunalnog reda

Stanari zgrade na Karaburmi očajni zbog komšinice iz pakla: Pse ne izvodi napolje, nuždu vrše u stanu - šta je rešenje?
smeće profimedia-0253713991 - Copyright Profimedia

Stanari u Ulici Garsije Lorke 2v na Karaburmi već duže vreme muku muče sa komšinicom koja narušava komunalni red držeći u svom stanu nekoliko pasa, koji osim što grebu i laju, posebno noću kada sve utihne, iz stana ne izlaze, te nuždu vrše unutra, zbog čega se širi nesnosan smrad.

Naime, Sekretarijat za poslove komunalne milicije od početka godine do 17. maja, dobio je 12 prijava stanara žitelja pomenute beogradske ulice zbog narušavanja komunalnog reda, a u Centru za socijalni rad navode da žena sa njima ne želi da sarađuje.

Printscreen/ Google maps
 

Kako su za "Novosti" rekli u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, njihova služba pokrenula je osam predmeta u vezi s ovim slučajem, a šest su prosledili opštini.

- Nismo ovlašćeni da donosimo rešenja za otklanjanje navedenog problema. Komunalna inspekcija opštine trebalo bi da utvrdi sve relevantne okolnosti i činjenice, odnosno da li vlasnik kućne ljubimce drži na način kojim se ne ugrožava njihova dobrobit, da li im je obezbeđen adekvatan smeštaj, neophodna nega, pravilna ishrana, odgovarajući higijensko-sanitarni uslovi prostora u kojima borave kao i zdravstvena zaštita - rekli su u Sekretarijatu.

Stanari ove zgrade i sami su upućivali žalbe opštini Palilula, ali inspektori tokom izlaska na teren "nisu uočili nepravilnosti iz prijave, koje su u njihovoj nadležnosti".

- Svi nadležni dođu na pet minuta, komšinica koja drži pse im ne otvori vrata i oni odu - objašnjava situaciju jedan od stanara. - Naravno da za kratko vreme, koliko budu u zgradi, ne mogu da uoče problem. Zaista se sve više plašimo da će neki od pasa izleteti i povrediti nekoga. Ako se to desi, šta onda da radimo i kome da se obratimo. Samo se vrtimo u krug - objasnili su oni.

Iz Centra za socijalni rad navode kako su u više navrata odlazili na vrata žene koja remeti komunalni red, ali da radnici nikog nisu zatekli na ovoj adresi.

- Uputili smo molbe i nadležnim zdravstvenim institucijama kako bi se utvrdio njen zdravstveni status, a potom se preduzele adekvatne mere. Javili smo se i JKP "Veterina Beograd" jer su i stanari zabrinuti zbog životinja u njenom stanu - rekli su u Centru za socijalni rad.

Šta kaže zakon?

Gradskom Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca nije preciziran broj kućnih ljubimaca u domaćinstvu. Ipak, propisana je zabrana ostavljanja životinja bez nadzora na balkonu, terasi i lođi u sklopu stana.

S druge strane, kako su za "Novosti" rekli u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, ukoliko inspekcija gradske opštine ne postupi po prijavi, stanari mogu da se žale na njihov rad.

- U ovakvoj situaciji stanari bi mogli da se obrate Sekretarijatu za inspekcijske poslove, tačnije Sektoru za komunalni inspekcijski nadzor Odeljenju nadzora komunalnih inspekcija gradskih opština - rekli su u Sekretarijatu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike