Grad odao počast stradalima u Jajincima: Srbija je danas jaka, stabilna zemlja koja se sa ponosom seća svojih heroja iz 20. veka

02.10.2022

14:43

0

Vence je položila zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović

Grad odao počast stradalima u Jajincima: Srbija je danas jaka, stabilna zemlja koja se sa ponosom seća svojih heroja iz 20. veka
Jajinci - Copyright Beoinfo

Povodom Dana sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima od 1941. do 1944. godine, zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović položila je danas venac na spomen-obeležje.

Vence je položila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predstavnici Skupštine Srbije, Vojske Srbije, ministri u Vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica, vojni atašei i predstavnici zajednica i udruženja koja gaje sećanja na oslobodilačke ratove u Srbiji.

Beoinfo
Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović

Vesna Vidović je podsetila da Jajinci predstavljaju mesto najvećeg stradanja Srba, Jevreja i Roma u Srbiji tokom Drugog svetskog rata.

- Streljano je oko 80.000 ljudi. Pre svih antifašista, pripadnika Narodno-oslobodilačke vojske, kao i veliki broj civila. Moramo da čuvamo sećanje na njih, kako se stradanje našeg naroda nikada više ne bi ponovilo - ukazala je Vidović.

Ona je istakla da je Beograd slobodan, kosmopolitski grad koji je oduvek prihvatao ljude, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Beoinfo
 

- Srbija je danas jaka, stabilna zemlja koja se sa ponosom seća svojih heroja i svih stradalih tokom ratova u 20. veku. Takođe, koja se pre svega zalaže za očuvanje mira i sigurnosti u ovim teškim trenucima za našu zemlju - zaključila je zamenica gradonačelnika Beograda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike