Stop divljoj gradnji: Počelo uklanjanje nelegalne auto-perionice na Novom Beogradu, izgrađene na javnoj površini

13.09.2022

11:42

0

Postupak je trajao dva meseca, a iz inspekcije najavljuju da će se i ubuduće efikasno i brzo boriti protiv nelegalne gradnje i nesavesnih investitora

Stop divljoj gradnji: Počelo uklanjanje nelegalne auto-perionice na Novom Beogradu, izgrađene na javnoj površini
699bb5d4f5972131e5153fb731322bbe_4844762039 - Copyright Beoinfo

Grad Beograd nastavlja sa uklanjanjem nelegalnih objekata nakon najave gradonačelnika Aleksandra Šapića da će biti odlučan da stane na put "divljoj" gradnji i uzurpaciji javnih površina.

Nakon rušenja nelegalnih objekata na Avali, danas je organizovano uklanjanje perionice za automobile koja je bez dozvole izgrađena na zemljištu u vlasništvu Republike Srbije.

Velik bespravno podignut objekat nalazi se u Novom Beogradu, u Ulici Vladimira Popovića, a investitor je za sada nepoznat.

Beoinfo
 

Kako je u izjavi za Beoinfo precizirala rukovodilac građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Nataša Ivanović Jokanović, auto-perionica je na zemljištu koje je javna svojina, u vlasništvu Republike.

- U konkretnom slučaju, u julu ove godine investitor je bespravno, to jest bez građevinske dozvole i prijave radova gradio objekat. Inspekcija je odmah izašla na teren i zatvorila je gradilište znakom, trakom i donetim rešenjem o zatvaranju gradilišta. Zatim je doneto i rešenje o uklanjanju objekta i rešenje o izvršenju. Investitor je imao pravo i mogao je sam da ukloni objekat u određenom roku, ali on to nije učinio, zbog čega smo pristupili rušenju - navela je Nataša Ivanović Jokanović.

Beoinfo
 

Takođe, naznačila je ona, podneta je i krivična prijava protiv investitora jer postoji osnovana sumnja da je prekršen član 219 Krivičnog zakonika.

- Sekretarijat za inspekcijske poslove daje prioritet zaštiti javnog interesa, bezbednosti ljudi, dece, okoline, imovine i objekata. Apelujemo još jednom da se uopšte ne isplati graditi bespravno jer investitor mora da snosi sve troškove rušenja. Takođe, apelujemo da se zida po zakonu, s građevinskom dozvolom, jer će u suprotnom investitori biti krivično gonjeni i odgovarati pred nadležnim tužilaštvom - istakla je Nataša Ivanović Jokanović.

Postupak je trajao dva meseca, a iz inspekcije najavljuju da će se i ubuduće efikasno i brzo boriti protiv nelegalne gradnje i nesavesnih investitora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike