Šapić povodom manifestacije "Dani Srpske u Srbiji": Beograd će pomagati sve gradove i opštine u Republici Srpskoj

08.09.2022

11:56

0

Pokušaćemo da naše bratske odnose podignemo još na viši nivo, jer mi jesmo jedno i to treba da ostanemo - rekao je Šapić

Šapić povodom manifestacije "Dani Srpske u Srbiji": Beograd će pomagati sve gradove i opštine u Republici Srpskoj
viber_image_2022-09-08_12-48-05-861 - Copyright 24sedam/L. Đ. T.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Skupštini grada Beograda sa delegacijom Republike Srpske povodom održavanja manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

Delegaciju Republike Srpske činili su potpredsednica Vlade Republike Srpske i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

- Sa gospodinom Šapićem razgovarali smo o daljoj saradnji grada Beograda i institucija Republike Srpske, prvenstveno mislim na gradove i opštine u Republici Srpskoj. Dogovorili smo se da gradonačelnik opštinama koje pripadaju gradu Beogradu predloži uspostavljanje posebnih odnosa sa mnogim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj - rekla je Srebrenka Golić.

24sedam/L. Đ. T.
Srebrenka Golić

Istakla je da večeras zvanično počinje manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", koja se ove godine održava po deseti put.

- Iniciraću jednu ideju, kada su u pitanju turističku vaučeri, da se nađe model u vladama Republike Srbije i Republike Srpske kako bi svi građani mogli koristiti svoje vaučere u Republici Srpskoj i obrnuto. To je jedan vid dobre saradnje u duhu Sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima koji je zaključen između Republike Srpske i Republike Srbije - navela je Srebrenka Golić.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je da je izuzetno važno da pokažemo da ćemo podržavati saradnju sa našom braćom iz Republike Srpske.

24sedam/Nenad Vujanović
Aleksandar Šapić

- Na sve moguće načine ćemo pokazati da je država Srbija, u ovom slučaju grad Beograd, tu da pomogne našem narodu u Republici Srpskoj i da ćemo saradnju, koja je već na izuzetno visokom nivou, još više unaprediti u svim oblastima - sportu, kulturi, privredi, turizmu. Razgovaraću sa svim predsednicima gradskih opština da svaka opština odabere neku opštinu ili grad u Republici Srpskoj sa kojom će uspostaviti visok stepen saradnje - rekao je Šapić.

Istakao je da će grad Beograd na sve načine pomagati sve gradove i opštine u Republici Srpskoj.

- Pokušaćemo da naše bratske odnose podignemo još na viši nivo, jer mi jesmo jedno i to treba da ostanemo. Smatram da bi svaki Srbin iz Republike Srpske u Beogradu trebalo da se oseća kao u svom gradu, kao što mislim da isto tako treba da se oseća svaki Beograđanin koji ode u bilo koje mesto u Republici Srpskoj - zaključio je gradonačelnik.

Manifestacija koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji održava se od 8. do 14. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike