Šapić: "Beograđani će sigurno plaćati karte za dobar i kvalitetan javni prevoz bez ikakve represije, pritisaka i drugih mera"

06.09.2022

11:01

1

Želimo da imamo potpunu kontrolu naplate karata, kao i potpunu kontrolu podizanja usluge - kaže gradonačelnik

Šapić: "Beograđani će sigurno plaćati karte za dobar i kvalitetan javni prevoz bez ikakve represije, pritisaka i drugih mera"
GSP - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je siguran da će Beograđani, ukoliko budu imali dobar i kvalitetan javni prevoz plaćati karte bez ikakve represije, pritisaka i drugih mera.

- Želimo da imamo potpunu kontrolu naplate karata, kao i potpunu kontrolu podizanja usluge. Ne postoji GSP, privatnici, već javni beogradski prevoz i građane ne interesuje ko naplaćuje karte, već kvalitetan prevoz. I sa naše strane moramo da pokažemo dobru volju i sposobnost da podignemo gradski sistem, što niko nije uspeo u poslednjih 30 godina - rekao je Šapić odgovarajući na pitanje novinara o najavljivanom raskidu ugovora sa privatnom firmom "Kentkart", koja ima pravo na deo od naplate karata u gradskom prevozu.

On je, na otvaranju Prve beogradske olimpijade sporta i rekreacije penzionera na Adi Ciganliji, istakao da se mora formalno napraviti novo preduzeće, koje će da se bavi naplatom karata i koje će raditi u sistemu beogradskog javnog prevoza.

24sedam/Nenad Vujanović
Aleksandar Šapić

- Javno preduzeće će biti deo sistema našeg javnog prevoza i učestvovahemo u svemu onome što će učiniti boljim naš javni prevoz, a to podrazumeva potpunu kontrolu naplate karata i svaku drugu kontrolu - rekao je Šapić.

Odgovarajući na pitanje novinara o eventualnim problemima koji se mogu javiti pri raskidu ugovora sa firmom "Kentkart", Šapić je rekao da raskid ugovora ne može proći bez posledica, te da će Grad platiti penale, koji su, kaže, beznačajna cifra.

- Izračunali smo da su ti penali koje budemo platili ''kap u moru'' u odnosu na ono što se daje i biće ''kap u moru'' ukoliko pre svega uspemo da podignemo kvalitet, a onda i naplatu usluge - poručio je Šapić.

On je rekao i da postoji dobra volja "Kentkarta" da se raskine ugovor i odgovarajući na pitanje novinara, izrazio nadu da ta kompanija neće praviti probleme.

- Ako ih budu pravili, mi ćemo gledati da to rešimo u korist Beograđana. Najveće probleme su do sada pravili što nisu naplaćivali karte i što nisu ništa radili da se sistem karata podigne i što ni na jedan način nisu bili sinhronizovani sa našim javnim prevozom - rekao je Šapić.

On je u ponedeljak poručio da očekuje da će relativno brzo biti raskinut ugovor sa "Kentkartom".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike