Beograd je postao veliko gradilište: Bageri na svakom ćošku - šta sve to neimari popravljaju u srpskoj prestonici? (FOTO)

24.08.2022

06:53

0

Portal 24sedam za čitaoce je izdvojio neke od većih radova koji se izvode na teritoriji srpske prestonice, a usled kojih su mogući zastoji u saobraćaju

Beograd je postao veliko gradilište: Bageri na svakom ćošku - šta sve to neimari popravljaju u srpskoj prestonici? (FOTO)
RAdovi - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Iz godine u godinu srpska prestonica se razvija i raste, bageri i neimari mogu se videti na svakom ćošku, a fasade bivaju uređenije i sređenije, dižu se neboderi, grade se višespratnice i sve veći broj ljudi se doseljava u Beograd

Portal 24sedam za čitaoce je izdvojio neke od većih radova koji se izvode na teritoriji srpske prestonice, a usled kojih su mogući zastoji u saobraćaju. 

Radovi kod Narodne skupštine

Neimari su odnedavno zauzeli potez kod Narodne skupštine, tačnije kod semafora na raskrsnici Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra,

Usled ovih radova, saobraćaj se na tom potezu, u centru grada, odvija neometano.

Kolovoz kod Palilulske pijace 

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Radovi na rekonstrukciji kolovoza u Ulici Majora Ilića, na delu raskrsnice sa Ulicom Dobre Mitrovića do Takovske, počeli su 25. jula, a neimari su već probili rok za kraj sanacije - 17. avgust. 

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Zbog radova koji i dalje traju, na tom potezu se gotovo svakodnevno stvaraju velike gužve, a pitanje je kada će oni biti nastavljeni zbog loših vremenskih uslova. 

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Usled rekonstrukcije kolovoza kod Palilulske pijace, izmenjen je i režim rada pojedinih linija javnog gradskog prevoza: 

  • vozila sa linija 65 i 77 u oba smera saobraćaće: 27. marta – Takovska – Svetogorska i dalje redovnim trasama
  • vozila sa noćnih linija 27N i 32N u smeru ka Trgu republike saobraćaće: 27. marta – Takovska – Svetogorska i dalje redovnim trasama.

Narodno pozorište

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Zaštitna ograda postavljena je i oko Narodnog pozorišta u Beogradu, u  Francuskoj ulici, jer su počeli radovi na restauraciji fasade. 

Sanacija ovog kulturnog objekta u Beogradu poslednji put je obavljena 2018. godine.

Investitor i naručila radova je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, dok sanaciju finansira Banka za razvoj Saveta Evrope.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Rok za izvođenje sanacije fasade je 180 dana.

Narodno pozorište i fasada zgrade pretrpeli su znatna oštećenja tokom Prvog i Drugog svetskog rata, a poslednja prava sveobuhvatna rekonstrukcija izvršena je u periodu od 1987. do 1989. godine.

Nemanjina ulica 

Pravi karambol u prestonici napravili su i radovi u Nemanjinoj ulici - rekonstrukcija tramvajskog koloseka na raskrsnici sa Resavskom. 

Neimari će ovaj deo grada "okupirati" do 31. avgusta, osim ako ne dođe do probijanja rokova, a pet linija gradskog prevoza će do tada voziti izmenjeno. 

Linija 9 će do kraja meseca saobraćati od Banjice do Slavije i nosiće oznaku 9L, dok će linija 7 nositi oznaku 7L i voziće na relaciji Ustanička - Vukov spomenik - Dorćol - Pristanište - Blok 45.

Takođe, linija 2 se ukida, a 12 se deli na dva dela, pa će tako saobraćati na relaciji Tašmajdanski park - Vukov spomenik - Dorćol - Pristanište - Banovo brdo, kada će nositi oznaku 12L, i na relaciji Omladinski stadion - Tašmajdanski park, kada će nositi oznaku 12L1.

Vozila sa autobuske linije 74 će u smeru ka Mirijevu saobraćati trasom Nemanjina - Trg Slavija - Beogradska - Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka Bežanijskoj kosi saobraćati redovnom trasom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike