Zastrašujuća grmljavina probudila Beograđane: Već 2,5 sata gruva bez prestanka, nemamo ni struje!

20.08.2022

06:30

0

Nevreme u prestonici

Zastrašujuća grmljavina probudila Beograđane: Već 2,5 sata gruva bez prestanka, nemamo ni struje!
viber_slika_2022-06-25_16-25-42-974 - Copyright 24sedam/Jovana Beloica

Beograđane je jutros umesto alarma na telefonu  probudio zvuk grmljavine. Najpre tiho brujanje u pozadini pretvorilo se u dramatično odjekivanje gromova uz bljeskanje munja koje paraju nebo.

Nebo je postalo zlokobno sivo, a sa svoda koji zrači na prestonicu se sručila kiša i sve na trotoaru naterala da se daju u beg.

Kako javljaj J. K. čitateljka portala 24sedam, u pojedinim delovima grada je nestala i struja.

- Ovako nešto nisam do sada doživela, ovakvu grmljavinju. Probudila me je u šest jutros. Od tada pokušavam da spavam, ali ne ide jer već 2,5 sata grmi. Prvo nekoliko minuta potmulo, u daljini, pa onda grune jako - kaže čitateljka iz Beograda.

- I onda 20 minuta tišina pa opet grmljavina. U zgradi nam je nestala struja . Da li je grom udario  ili je neki osigurač iskočio, ne znam... - kaže J. K i dodaje da kiša i dalje pljušti.

RHMZ je jutros najavio na području Beograda pljuskove i grmljavinu, koji danas lokalno mogu biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 milimetra za 24 sata, pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

Najintenzivniji pljuskovi, grmljavina i kratkotrajna pojava grada je u Mačvi, Sremu i u južnim delovima Banata, a prema aktuelnim najavama kišno vreme pratiće nas čitavog dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike