Heroj Marko spasio dečaka koji nije disao, a za 24sedam kaže: Nisam obučavan za oživljavanje, ni sam ne znam kako sam tako odreagovao!

01.08.2022

18:15

0

Marko je izašao odmah iz svojih kola i potrčao u pomoć ženi, a kada je uzeo mališana u ruke shvatio da je dete prestalo da diše

Heroj Marko spasio dečaka koji nije disao, a za 24sedam kaže: Nisam obučavan za oživljavanje, ni sam ne znam kako sam tako odreagovao!
dete Obrenovac - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Marko Dragićević ni slutio nije kada je seo u auto da će tog dana postati heroj kome će se diviti čitava Srbija.

Dok je bezbrižno vozio po obrenovačkim putevima, na jednom od njih ugledao je kako iz kola izlazi uspaničena žena sa detetom u rukama. 

Marko je izašao odmah iz svojih kola i potrčao u pomoć ženi. Uzeo je mališana starog godinu dana i shvatio da je dete prestalo  da diše. 

Situacija je bila više nego kritična, a Marko je odmah krenuo da pruža prvu pomoć detetu i da mu daje vazduh po sistemu usta na usta.

Nije prošlo mnogo i mališan je oživeo!

Sve ovo zabeležile su kamere, a snimak se brzo proširio društvenim mrežama! Međutim, Marko nije ni slutio da će tog dana postati heroj koga će čak i gradonačelnik Beograda preložiti za nagradu za hrabrost. 

R.M./24sedam
Marko Dragićević

I dok je u Skupštini grada Beograda objašnjavao da je i sam otac dvoje dece, naglasio je i da sebe ne vidi kao heroja.

- Ne vidim sebe kao heroja, već kao oca dva dečaka čija je dužnost bila da odreaguje na ovakav način i pogmogne svakom kome je pomoć potrebna. Očekujem da na ovakav način odreaguje svaki građanin Srbije i sveta, te da pomogne svakom kome je to potrebno - naveo je Dragićević.

A da stvar bude zanimljivija, Marko je za 24sedam rekao da on čak i nije nikada učio da daje veštačko disanje niti oživljavanje.

- Nisam obučavan, ali to neki instinkt proradi u čoveku kada treba! Ne znam ni sam kako sam tako odreagovao - kaže Marko.

U žurbi da spasi dečaka Marko nije ima vremena ni da se uplaši! Zapravo, kaže da ga je samo vukao adrenalin a da u tom trenutku nije bilo straha.

- Imao sam adrenalin, ali panika me je uhvatila tek kasnije, posle nekih sat vremena. U tom trenutku je bio sam neki adrenalin i uzbuđenje veliko da sve bude kako treba - dodaje on.

Ovaj skromni čovek više puta je naglasio da ne želi medijsku pažnju, pa je jedva pristao i na razgovor sa nama. 

- Malo mi je krivo što je medijski sve ovoliko prisutno, pa je majka sve to proživela još jednom kroz taj snimak. A meni ništa ne znači medijski što je izašlo. Najviše bih voleo i da uopšte nije bilo snimka - kaže on.

Promo Skupština grada Beograda
Marko Dragićević i gradonačelnik Šapić

Ono što je najvažnije jeste da se sve završilo kako treba i da je dečak dobro. Marko je posetio njega i mamu i sam se uverio u to.

- Bio sam kod njih i majka je isto u čudu. Ali dobro su. Samo je bitno da je dečak dobro, sve ostalo je nebitno - kratko je zaključio pre nego što se pozdravio sa nama.

U jeku loših vesti koje svakog dana čitamo, nadamo se da će ljudi kao Marko doprineti tome da one tople, ljudske priče opet postanu ono što će čitaoci sa uživanjem čitati i čemu će se diviti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike