Baka (98) bila zarobljena u poplavljenoj kući, a spasena je uz pomoć Fejsbuka: Sama je doplivala do čamaca (FOTO)

31.07.2022

10:08

0

Autor: N. Pavlović

Kentaki su pogodile stravične poplave

Baka (98) bila zarobljena u poplavljenoj kući, a spasena je uz pomoć Fejsbuka: Sama je doplivala do čamaca (FOTO)
kentaki-poplave - Copyright Profimedia

Zahvaljujući društvenim mrežama, spasen je život jednoj baki (98) iz Kentakija čiji je dom potpuno poplavljen u poplavama epskih razmera.

Me Amburgi je pokušala da pozove pomoć, ali se niko nije javljao, prenela je njena unuka Misi Kroveti.

Kao što se može videti na slici, baka je sedela u spavaćoj sobi koju je skoro kompletno prekrila voda, dok su stvari plivale oko nje.

Iz očaja, Misi se okrenula Fejsbuku i postavila zastrašujuću sliku u nadi da će neko ko ima čamac pomoći Me i njenom sinu Lariju.

Uskoro se pojavila jedna ekipa, a već tada je svima voda bila do vrata. Me i Lari su morali da polome jedan prozor i isplivaju iz kuće, posle čega su ih dočekali čamci.

Baka Me je prebačena u bolnicu, a saopšteno je da se dobro oseća i da je "rešena da ide kući" Lari se nagutao vode zbog čega je bio na respiratoru 15 sati, ali se njegovo stanje poboljšava.

Kako je navela Misi, njih dvoje se nisu ranije evakuisali jer im kuća nikada ranije nije bila poplavljena dalje od podruma, zbog čega su verovali da im se to ne može dogoditi. Međutim, voda je toliko brzo nadošla da su jedva izvukli živu glavu.

- Kuća je u potpunom haosu, a kao i mnogi drugi u tom području, baka nije osigurana od poplava. Svaka pomoć će biti dobrodošla - rekla je Misi koja je pokrenula kampanju na platformi "GoFundMe"

Broj poginulih u poplavama izazvanim padavinama "epskih razmera" u istočnom Kentakiju porastao je na najmanje 25, a pod vodom su brojne kuće i saobraćajnice, saopštile su lokalne vlasti i upozorile da bilans žrtava, po svemu sudeći, nije konačan.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike