Šapić ugostio heroja Marka Dragićevića koji je spasio dečaka: Gradonačelnik mu dao simboličan poklon i predložiće ga za Nagradu Beograda

01.08.2022

13:34

0

Ne vidim sebe kao heroja, već kao oca dva dečaka čija je dužnost bila da odreaguje na ovakav način, izjavio je heroj Marko

Šapić ugostio heroja Marka Dragićevića koji je spasio dečaka: Gradonačelnik mu dao simboličan poklon i predložiće ga za Nagradu Beograda
аш4 - Copyright Promo Skupština grada Beograda

Gradonačelnik Aleksandar Šapić ugostio je danas u Starom dvoru Marka Dragićevića, sugrađanina koji je pre tri dana spasio život jednogodišnjem dečaku i zahvalio mu u ime Beograđana na tom herojskom činu.

Šapić je istakao da je Marko uradio herojski čin – kao Beograđanin i Obrenovčanin.

– Herojstvo koje je Marko pokazao kao Beograđanin i Obrenovčanin zaslužuje da bude predloženo za Nagradu grada Beograda. Predložiću ga za nagradu za herojsko delo, jer je to minimum što možemo da uradimo kao Grad Beograd – najavio je Šapić.

Promo Skupština grada Beograda
 

On je istakao da je ovo lepa strana Beograda i Srbije.

– Verujem da ima puno ovakvih i sličnih slučaja širom Beograda i Srbije, a Marko neka bude inicijalna kapisla da se više piše o ovakvim ljudima i njihovim delima. Predlažem da pored Crne hronike novinari uvedu i Belu hroniku, gde bi se pisalo i govorilo o lepim, pozitivnim stvarima poput ovog Markovog herojskog čina. Jer je Srbija zemlja dobrih i plemenitih ljudi koji hoće da pomognu – istakao je prvi čovek prestonice.

Gradonačelnik je u ime Grada Marku Dragićeviću poklonio opremu za pecanje.

Promo Skupština grada Beograda
 

– Saznali smo da je Marko strastveni pecaroš, pa smo mu u znak pažnje kupili pecarošku opremu – zaključio je gradonačelnik Šapić.

Marko je zahvalio gradonačelniku na pozivu u Skupštinu grada i dodao da je uradio nešto što je od sebe i očekivao, a to je da u toj situciji pomogne jednogodišnjem dečaku.

– Ne vidim sebe kao heroja, već kao oca dva dečaka čija je dužnost bila da odreaguje na ovakav način i pogmogne svakom kome je pomoć potrebna. Očekujem da na ovakav način odreaguje svaki građanin Srbije i sveta, te da pomogne svakom kome je to potrebno – naveo je Dragićević i dodao da je jednogodišnji dečak sada dobro.

Promo Skupština grada Beograda
 

Naime, majka se sa dečakom vraćala od lekara kada je primetila da se mališanu slošilo i da je izgubio svest. Zaustavila je vozilo i pokušavala da mu pomogne. Dragićević je naišao svojim vozilom i brzom reakcijom, pribranošću i hrabrošću, veštačkim disanjem spasao život jednogodišnjem dečaku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: R.M.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike