Šapić razgovarao sa ambasadorkom Rumunije: Jačaćemo saradnju dva pobratimljena grada

29.07.2022

11:43

0

Prvi čovek Beograda je ambasadorku Davidoju upoznao sa značajnim projektima poput Beograda na vodi i metroa čija je realizacija u toku

Šapić razgovarao sa ambasadorkom Rumunije: Jačaćemo saradnju dva pobratimljena grada
Tan2022-7-1_12559519_0 - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas sa ambasadorkom Rumunije Silvijom Davidoju o jačanju saradnje u obalsti ekonomije, kulture, turizma, IT industrije i obrazovanja, koja je, kako su ocenili u uzlaznoj liniji od 1999. godine i potpisivanja protokola o saradnji i bratimljenja dva glavna grada.

Dogovoreno je da se ta saradnja nastavi kao i da se prepoznaju potencijali i u drugim oblastima na obostarnu korist oba naroda.

Gradonačelnik Šapić i ambasadorka Davidoju podsetili su da srpski i rumunski narod nikada nisu imali međusobne sukobe, da su se oduvek poržavali i kad god je bilo neophodno međusobno se pomagali.

U razgovoru je konstatovano da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje veoma dobri.

Sagovornici su se složili da zajednički nastave rad na unapređenju odnosa i snažnog viševekovnog prijateljstva dva naroda.

Prvi čovek Beograda je ambasadorku Davidoju upoznao sa značajnim projektima poput Beograda na vodi i metroa čija je realizacija u toku, ali i sa projektima koji su u planu.

Šapić je podsetio da Beograd danas ulaže mnogo u razvoj turizma, da je shodno tome postao veoma atraktivna turistička destinacija i pozvao rumunske turiste da posete našu prestonicu i uživaju u gostoprimstvu bratskog srpskog naroda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike