Putni prelaz preko pruge u Batajnici od danas zatvoren: Počinju radovi na postavljanju zaštitne ograde

26.07.2022

09:33

0

Drumski saobraćaj ostaje otvoren na putnom prelazu ranžirne stanice Ostružnica-Batajnica

Putni prelaz preko pruge u Batajnici od danas zatvoren: Počinju radovi na postavljanju zaštitne ograde
Tanjug/Infrastruktura Železnice Srbije - Copyright Tanjug/Infrastruktura Železnice Srbije

Budući da su završeni radovi na izgradnji nadvožnjaka, dužine 288 metara, preko pruge u Batajnici, i da je postavljena signalizacija i uspostavljena saobraćajna veza između ulica Carice Jelene i Šangajske, izvođači radova na modernizaciji i rekonstrukciji brze pruge će 26. jula otpočeti radove na postavljanju zaštitne ograde, čime će biti zatvoren putni prelaz u neposrednoj blizini železničke stanice Batajnica, saopštili su iz Gradske opštine Zemun.

Drumski saobraćaj ostaje otvoren na putnom prelazu ranžirne stanice Ostružnica-Batajnica, a građanima je na raspolaganju i pešačko-biciklistički pothodnik u železničkoj stanici Batajnica.

Izgradnju nadvožnjaka u Batajnici pokrenula je Gradska opština Zemun kojim je premošćen prelaz preko četiri koloseka brze pruge i omogućena nesmetana saobraćajna komunikacija žitelja naselja Šangaj sa centrom Batajnice. 

Zahvaljujući opštinskoj inicijativi, izgrađena je i nova saobraćajna veza u produžetku Belegiške ulice, u dužini od 3,6 kilometara, koja se koristi za teretni saobraćaj dok se ne izgrade sve pristupne saobraćajnice koje će biti povezane sa nadvožnjakom. 

Ovim projektom, zajedno sa nadvožnjakom, obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike