Inspektori upali u 40 objekata: Prijave zbog nepoštovanja epidemioloških mera dobili noćni klubovi

24.10.2020

08:25 >> 12:34

0

Podneto je 15 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog nepoštovanja mera za borbu protiv koronavirusa, izjavio je pomoćnik ministra zdravlja za Sekto

Inspektori upali u 40 objekata: Prijave zbog nepoštovanja epidemioloških mera dobili noćni klubovi
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Tokom prethodne noći, u prvom zajedničkom inspekcijskom nadzoru, kontrolisano je 40 objekata u Beogradu i podneto je 15 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, izjavio je pomoćnik ministra zdravlja za Sektor sanitarne inspekcije Goran Stamenković.

Najveći broj se odnosi na noćne klubove, kaže ministar, dodajući da su prošle nedelje dva objekta uz pomoć interventne policijske jedinice ispražnjena zbog nepoštovanja mera.

– Apsolutno se ne poštuju mere distance, apsolutno se ne pridržavaju broja korisnika u tom zatvorenom prostoru i tu su toliko stvoreni povoljni uslovi za lošu epidemiološku situaciju zbog mogućnosti širenje virusa. Mnogi mladi ljudi nisu svesni situacije u kojoj se nalaze, bili smo u obavezi da izdamo rešenje o zabrani korišćenja objekta – rekao je Stamenković.


Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović

On se nada da će mere kontrole biti rigoriznije, kao i da je dogovoreno da se sve inspekcijske službe u Srbiji uključe u borbu protov koronavirusa, a da su od sinoć u Beogradu uključeni veterinarski i turistički inspektori, kao i inspektori rada.

Pripremljene su izmene Zakona o zašiti stanovništva od zaraznih bolesti, a Stamenković je kazao i da je ključna izmena da se uvodi kategorija “individualne odgovornosti građana”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike