Opet pukla cev u Kraljice Marije: Šapić zatražio odgovornost, a Vesić ćuti!

14.07.2022

19:00

0

Autor: 24sedam

Već drugo pucanje cevi na potezu čija je obnova kasnila

Opet pukla cev u Kraljice Marije: Šapić zatražio odgovornost, a Vesić ćuti!
cev(1) - Copyright 24sedam/Tanjug

Vodovodna cev koja je jutros pukla u Ulici kraljice Marije na Paliluli prouzrokovala je opšti kolaps u ovom delu Beograda. Ulicom je tekla "reka", voda je nosila asfalt, parking-mesta su "nestajala", a jedan automobil je čak propao u zemlju.

Voda je prodrla i u stubove javne rasvete, a zbog havarije je obustavljen saobraćaj u većem delu ove ulice, kao i u donjem delu Starine Novaka, od Poštanske štedionice ka Cvijićevoj, dok su stanari ovog dela Beograda ostali satima bez vode.

Ovo nije prvi put da se ovakva havarija dešava u Ulici kraljice Marije, jer je cev pukla i u septembru 2019. godine, kada su se izvodili radovi na rekonstrukciji ulice.

Naime, Ulica kraljice Marije rekonstruisana je u okviru obnove četiri bulevara koja se protežu od Vukovog spomenika do Kalemegdana (Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana).

Rekonstrukcija je počela u junu 2019. godine, prvobitni rok od 200 dana je višestruko probijen, tako da su radovi okončani tek sredinom 2021, a cena čitavog projekta iznosila je 20 miliona evra.

Jedan od ključnih ljudi u gradskoj vlasti tada bio je bivši zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je nekoliko puta obilazio ovo gradilište i uveravao građane da će sve biti završeno u roku. Ali to se nije dogodilo. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Goran Vesić

Rokovi su probijani nekoliko puta, uprkos obećanjima Vesića, a s obzirom na to da se danas ponovo dogodila havarija, sve ukazuje na to da radovi nisu kvalitetno izvedeni.

Goran Vesić i njegovi saradnici obećavali su kompletnu zamenu cevi, instalacija i poboljšanje protoka saobraćaja, ali obećanja, izgleda, nisu ispunjena.

 

 

Novinari portal 24sedam pokušali su da kontaktiraju s bivšim zamenikom gradonačelnika Vesićem, ali on do izlaska ovog teksta nije odgovarao na naše pozive i poruke.

24sedam/D.P.
 

Ostalo je nejasno zbog čega se havarija ponovo dogodila, kao i da li je neko u ime Grada potpisao da su radovi zadovoljili kvalitet i sve stavke iz ugovora.

Šapić traži odgovornost za pucanje cevi, Vesić ćuti

A da radovi nisu obavljeni kako treba nagovestio je danas i novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. On je obišao mesto kvara na magistralnom vodovodu i naveo da će ubuduće odgovornost snositi nadležno javno komunalno preduzeće i izvođač radova.

ATAImages/AntonioAhel
Aleksandar Šapić

- Ne može više da niko nije kriv za ovakve stvari. Koliko sam, kao i svaki građanin, tada iz medija dobijao informaciju, bilo je da se rok probija zbog dodatnih radova na instalacijama, upravo da se ne bi desilo ovo što se danas desilo. Dolazimo u situaciju da već treći-četvrti put puca najveća vodovodna cev jer očigledno nije promenjena, azbestna je i stara pedeset-šezdeset godina. Veliko je pitanje šta će biti u periodu ispred nas i da li će nastaviti da puca i na drugim mestima - poručio je Šapić, i izvinio se zbog propusta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike