Počela rekonstrukcija Gradskog centra za socijalni rad u Mladenovcu

08.07.2022

07:12

0

Doprinosimo boljem i kvalitetnijem pružanju usluga i sprovođenju prava iz oblasti socijalne zaštite - kaže Nataša Stanisavljević

Počela rekonstrukcija Gradskog centra za socijalni rad u Mladenovcu
c2606570c00783f52d9e544637a00fe9_6585580355 - Copyright Beoinfo

Gradski centar za socijalni rad, odeljenje Mladenovac, kompletno se rekonstruiše posle 37 godina, a vrednost radova je preko 25 miliona dinara, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Gradski centar u Mladenovcu počeo je sa radom 1985. godine i ima preko 4.500 korisnika i 20 zaposlenih. Veličina objekta, čije renoviranje je u toku, iznosi 588 kvadratnih metara sa 24 prostorije. U objektu se nalazi ukupno 18 kancelarija, sala za sastanke sa sobom za kontrolisano viđanje, prostorija arhive, tehničke prostorije i prostorije za dnevni odmor zaposlenih.

Na objektu se izvode radovi demontaže, zidarski, krovopokrivački, limarski, podopolagački, molersko-farbarski, stolarski, mašinski, elektroinstalacije i drugi radovi.

Predviđeni su radovi na kompletnom spoljašnjem uređenju, koji će obuhvatati poboljšavanje uslova pristupačnosti za osobe sa invaliditetom, uređenje pešačkih staza, formiranje parkinga unutar dvorišta postavljanjem raster behaton ploča preko postojeće zelene površine, kao i ograđivanje dvorišta postavljanjem sistema za kontrolu pristupa.

Ostatak zelenih površina se uređuje i ozelenjava novim travnjakom, a postojeće nisko i visoko zelenilo na parceli se uređuje i osvežava. Radovima je predviđena sanacija krova, obnova fasade, zamena stolarije, renoviranje toaleta, a predviđeno je i kompletno opremanje objekta novim nameštajem i potrebnom opremom.

- Na ovaj način Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu pokazuju da kontinuirano sprovode odgovornu socijalnu politiku. Novi objekat će u velikoj meri da olakša i ubrza korisnicima socijalnih usluga proces ostvarivanja njihovih prava i potreba. Naš cilj je da unapredimo izgled i samu funkcionalnost centara za socijalni rad, kako bi zaposleni na najbolji mogući način mogli da pružaju pomoć građanima kojima je to najpotrebnije. Važno je da napomenem da će Gradski centar za socijalni rad u Beogradu – odeljenje Mladenovac, zbog rekonstrukcije objekta pa sve dok traju radovi biti privremeno izmešteno u objekat Centra za kulturu i turizam Mladenovac, Ulica vojvode Putnika 7, tako da će svaki sugrađanin kojem je naša pomoć ili podrška potrebna istu moći nesmetano da dobije - rekla je sekretarka Nataša Stanisavljević.

Beoinfo
 

Ona je podsetila da je u proteklom periodu rekonstruisano i adaptirano više od 50 odsto objekata Gradskog centra za socijalni rad.

- Na taj način doprinosimo boljem i kvalitetnijem pružanju usluga i sprovođenju prava iz oblasti socijalne zaštite, a samim tim i poboljšavamo uslove rada naših zaposlenih - zaključila je Stanisavljevićeva.

Sve informacije se mogu dobiti na broj telefona: 066/8045-634, imejl-adrese: [email protected] ili [email protected].

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike