Pronašli su spas od zime: U prihvatilištima od početka godine zbrinuto 48 osoba

21.02.2022

11:50

0

Naše ustanove su spremno dočekale hladne dane sa dovoljno kapaciteta - istakla je Nataša Stanisavljević

Pronašli su spas od zime: U prihvatilištima od početka godine zbrinuto 48 osoba
Prihvatilište za beskućnike - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Beogradu je od početka ove godine u Prihvatilištu za odrasla i stara lica i Prihvatilištu za decu zbrinuto ukupno 20 odraslih osoba i 28 dece.

Kako je saopšteno iz gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu, te dve ustanove su tokom hladnog talasa pružile pomoć i podršku svakome ko se iz različitih razloga zatekao na ulici u stanju hitne socijalne potrebe.

U Prihvatilištu za decu trenutno se nalazi 21 dete, a u Prihvatilištu za odrasla i stara lica 71 korisnik, precizirala je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Naše ustanove su spremno dočekale hladne dane sa dovoljno kapaciteta - istakla je ona.

Navela je da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu redovno u kontaktu sa ustanovama koje vrše hitno zbrinjavanje i poručila da će sva deca ili odrasle osobe kojima je potrebna pomoć dobiti neophodnu podršku, zaštitu i smeštaj.

Tanjug/Beoinfo
Nataša Stanisavljević

Stanisavljević je rekla da su pogotovo bile pojačane mere stanja pripravnosti u prethodnom periodu, kada su bile jako niske temperature i nepovoljni vremenski uslovi.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- U skladu sa tim omogućili smo dodatne kapacitete za smeštanje beskućnika - dnevne prihvatne centre gde su mogli da dobiju topli napitak, obrok, odeću i da se okupaju, a nabavili smo i veliku količinu obuće, odeće i pomoćnih ležajeva - rekla je Stanisavljević i istakla da niko nije ostavljen na ulici.

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, koji se obeležava 20. februara svake godine, Stanisavljević je istakla da Sekretarijat za socijalnu zaštitu sprovodi socijalnu politiku posvećenu borbi protiv nejednakosti, siromaštva i socijalne isključenosti.

- Nastojimo da stvorimo okruženje u kojem ćemo obezbediti ista prava za sve, pogotovo za onaj deo stanovništva koji se suočava sa socijalnim problemima ili se trenutno nalazi u nekoj vrsti socijalne potrebe - rekla je Stanisavljević.

Ona je dodala da će se sa takvom praksom nastaviti i ubuduće, uz promovisanje jednakosti, uključivanja i društvene kohezije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike