Posle potopa: Fotografija iz Zemun Polja najbolje pokazuje sa čime su se večeras suočili vozači! (FOTO)

05.07.2022

23:36

0

Autor: 24sedam

Društvenim mrežama se širi veliko broj snimaka i fotografija potopljenih, ulica

Posle potopa: Fotografija iz Zemun Polja najbolje pokazuje sa čime su se večeras suočili vozači! (FOTO)
Tanjug/Rade Prelić

Gotovo rekordna količina kiše, uz jak olujni vetar pala je večaras širom prestonice, a izazvala je  velike probleme u saobraćaju u delovima Novog Beograda i Zemuna.

Policija je morala da interveniše i spasava građane čiji je automobile zarobila voda na ulicama Novog Beograda, gde su poplavljeni i stanovi.

Društvenim mrežama se širi veliki broj snimaka i fotografija potopljenih, ulica, dvorišta i drugih površina. 

Posebno zanimljiva je objava iz Zemun Polja, na kojoj se vidi veliki broj registarskih tablica koje su usled nevremena i bujice "pokidane" sa automobila. 

 

Direktor Republičkog Hidrometeorološkog zavoda prof. dr Jugoslav Nikolić objasnio je da je ciklon na severu Evrope uslovio tzv. frontalni sistem na području Srbije koji je izazvao današnje padavine, vremenske nepogode sa gradom i pad temperature.

- Najviše padavina bilo je u istočnom Sremu, južnom Banatu i u Beogradu. Palo je od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom. U Kruševcu i okolini bilo je takođe oko 20 litara po metru kvadratnom, a u ostalim delovima Srbije bilo je ispod 20 litara padavina po metru kvadratnom - rekao je za Tanjug Nikolić.

Bonus video
MUP

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi