Sevaju motike, kamenje i štangle: Radnici "Gradske čistoće" svakodnevno trpe nasilje, a sve zbog krvopija!

23.06.2022

07:00

0

Poslednji incident dogodio se u noći između ponedeljka i utorka, kada je napadnuta ekipa u Luštičkoj ulici

Sevaju motike, kamenje i štangle: Radnici "Gradske čistoće" svakodnevno trpe nasilje, a sve zbog krvopija!
zaprasivanje pretnje pesnica kamen copy - Copyright Profimedia/Pixabay

Napadi na radnike JKP "Gradska čistoća" nastavljaju se i ove godine. Kao i prethodne, ekipe ovog preduzeća često budu zaplašene motikom, kamenjem, štanglama i sličnim predmetima. A sve zbog zaprašivanja komaraca! 

Poslednji incident dogodio se u noći između ponedeljka i utorka, kada je tokom sprovođenja akcija suzbijanja odraslih formi komaraca napadnuta ekipa Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća", u Luštičkoj ulici na Zvezdari.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Tvrdim predmetom napadač je sa terase pogodio vozilo ekipe "Čistoće", koja je u tom trenutku sprovodila tretman odraslih formi komaraca i oštetio krov vozila.

Iz "Gradske čistoće" za 24sedam ističu da je gorepomenuti incident prvi u ovoj godini, pa su ovu informaciju zaposleni u tom preduzeću dočekali sa strepnjom, s obzirom na to da su prošlogodišnji slični napadi i te kako ometali njihov svakodnevni rad, kada ih je tokom prethodne sezone zabeleženo nekoliko desetina.

Profimedia/Pixabay
 

- Nadamo se da se ove godine neće ponoviti taj niz. Protiv svih je podignuta krivična prijava i to je obično u pitanju bilo NN lice. Verbalnih napada ima svakodnevno, ali sve češći su i fizički kada dođe do povreda radnika, ali i oštećenja vozila - objasnili su iz ovog preduzeća. 

U "Čistoći" kažu da je njihovim zaposlenima na određenim lokacijama bio onemogućen rad. 

- Nisu mogli da sprovedu akciju suzbijanja komaraca, a svima je u interesu da se u datom roku to učini, kako ne bi došlo do povećanja komaraca u Beogradu - dodali su naši sagovornici.

"Nasilje je nedopustivo"

Profimedia/Pixabay
 

Prema rečima direktora "Gradske čistoće" Marka Popadića, razlog za strah zbog suzbijanja je neopravdan, te je takvo nasilje nedopustivo.

- Ekipe JKP "Gradska čistoća”" ne mogu da obavljaju svoj posao ukoliko ih svakodnevno presreću nepoznata lica, upućuju im uvrede, pretnje, udaraju i zaustavljaju vozila. Svaki napad ćemo prijaviti nadležnima i protiv napadača podneti krivične prijave jer moramo da zaštitimo ljude koji rade posao u korist svih Beograđana. Ogorčen sam zbog učestalih napada, kamenovanja vozila i nepoštovanja tih ljudi koji vredno rade. Ukoliko ne želimo da nam komarci u narednom periodu prave veće probleme, moramo dopustiti ekipama da nesmetano rade - poručio je Popadić.

Raniji incidenti

Podsetimo, prošlog avgusta na Voždovcu, u ulici Medakovićeva 22, nepoznati napadač zaustavio je službeno vozilo “Čistoće” koje je sprovodilo akciju suzbijanja komaraca i udarajući tupim predmetom oštetio vozilo i tablet uređaj.

Drugi napad se dogodio u ulici Jove Ilića, na istoj opštini, gde je takođe nepoznato lice čvrstim predmetom udaralo u vozilo pokušavajući da spreči ekipu u obavljanju posla. Na vozilu su vidljiva manja oštećenja, a ekipa Sektora ekologije je tada ipak nastavila da sprovodi akciju suzbijanja komaraca.

Beoinfo
 

Takođe, u junu 2021. godine, u Sremčici je jedna sugrađanka nasrnula na vozilo "Čistoće" i udarajući ga motkom ometala ekipu kako ne bi mogla da sprovede akciju suzbijanja, zbog čega je intervenisala i policija.

Drugu ekipu koja je sprovodila tretman u Železniku napao je sugrađanin koji je zaustavio vozilo, otvorio vrata i pretio zaposlenima "Čistoće".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike