Gradonačelnik Šapić: Primarni cilj biće da spremimo Beograd za predstojeću jesen i zimu

22.06.2022

09:38

0

Šapić je dodao da veruje da će tokom leta uspeti da ovlada ključnim stvarima koje su važne

Gradonačelnik Šapić: Primarni cilj biće da spremimo Beograd za predstojeću jesen i zimu
Aleksandar Šapić K1 printscreen - Copyright K1 printscreen

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ocenio je, gostujući u "Uranku" na K1 da su veliki izazovi preda njim, te demantovao da je najavio odluku o zabrani vožnje jedne osobe u autu u špicu.

-Ja sam samo sa jednom novinarkom razgovarao o tome na koji način se u drugim velikim gradovima u svetu rešava problem velikih saobraćajnih gužvi i zagađenja, i koje sve mere postoje. Kazao sam, na primer i to da je taksa za ulazak automobilom u centar Milana 70 evra. Postoje u nekim gradovima i takozvane „carpool“ trake za vožnju više ljudi. Ali, da bi se takve odluke donele morate da imate daleko bolji javni prevoz, metro... jer ne možete uvoditi restrikcije ako građani nemaju alternativne način prevoza, objasnio je na početku.

Govoreći o rezultatima prethodne gradski vlasti, Šapić ističe da je u poslednjih sedam-osam godina mnogo urađeno u Beogradu.

- Beograd se mnogo promenio i napravljena je dobra platforma da postane evropska metropola, što Beograd odavno i jeste. Da li je sve bilo malo konfuzno u vezi sa komunikacijom sa građanima - jeste i da li je građanima uvek bilo jasno šta i kako – nije, ali to su stvari koje ćemo pokušati da promenimo. Ne postoji nijedna dobra stvar iza koje neću stati, a koje su do juče urađene. Nastaviću kontinuitet lokalne politike koja je bila dobra, ali naravno da ću dati i svoj pečat - rekao je Šapić.

Šapić je dodao da veruje da će tokom leta uspeti da ovlada ključnim stvarima koje su važne.

- Primarni cilj biće da spremimo Beograd za predstojeću jesen i zimu. I to u skladu sa onim što bude radila Vlada, jer pitanje energetike Beograd ne može da rešava sam za sebe već će se to rešavati na nacionalnom nivou. Treba da pripremimo komunalne službe i javna preduzeća, prevashodno toplane koje se bave grejanjem i javni prevoz - najavio je Šapić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike