Cene vožnje minibusom od danas skuplje: Evo koliko ćete morati da izdvojite za prevoz ekspres linijama

21.06.2022

07:35

0

Kako su istakli u Sekretarijatu za javni prevoz, cena prevoza je promenjena na osnovu opravdanog zahteva prevoznik

Cene vožnje minibusom od danas skuplje: Evo koliko ćete morati da izdvojite za prevoz ekspres linijama
Vozač autobusa - Copyright Profimedia

Noce cene prevoza putnika u minibus vozilima na ekspres linijama javnog gradskog prevoza u Beogradu počele su da se primenjuju od danas.

To znači da će, kako je i ranije saopštio Sekretarijat za javni prevoz, korisnici prevoza na minibus ekspres linijama E1, E2, E6 i E9 umesto dosadašnjih 150 dinara, uslugu prevoza plaćati 200 dinara. 

S druge strane, korisnici prevoza na minibus ekspres liniji A1 (Trg Slavija – Aerodrom "Nikola Tesla") prevoznu uslugu će plaćati 400 dinara umesto dosadašnjih 300 dinara.

- Cena prevoza je promenjena na osnovu opravdanog zahteva prevoznika kojima su povereni poslovi javnog prevoza putnika na minibus ekspres linijama, a uslovljena je promenama cene goriva, prosečne zarade u Srbiji i indeksa potrošačkih cena - istakli su u nadležnom Sekretarijatu.

Kako je navedeno, dosadašnja cena karte na liniji A1 Trg Slavija – Aerodrom "Nikola Tesla" poslednji put je promenjena u martu 2013. godine, dok je cena karte u minibus vozilima na E linijama poslednji put promenjena u junu 2013. godine i do danas se nije menjala.

Prevoznici koji obavljaju prevoz putnika na minibus ekspres linijama se ne finansiraju iz budžeta Grada Beograda, već prihod ostvaruju isključivo od prodaje karata u vozilu.

Bez promene

Ostale cene usluge prevoza u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda ostaju nepromenjene i ne razmatra se njihovo povećanje.

Cena mesečne karte za zaposlene je nepromenjena i iznosi 2.990 dinara za prvu zonu, 3.275 dinara za prvu i drugu zonu, 3.890 dinara za korišćenje prve, druge i treće zone i 4.990 dinara za sve četiri zone.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Cena vremenske karte od 90 minuta, plaćene nepersonalizovanom karticom, nije promenjena i iznosi 89 dinara za prvu i drugu tarifnu zonu.

Sekretarijat za javni prevoz poziva korisnike da redovno plaćaju prevoznu uslugu koju koriste.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike