Repići se vrpolje, njuške zaviruju u svaki kutak, štenci čekaju da ih neko udomi: Posetili smo festival "Ulični psi" na Kalemegdanu (FOTO)

19.06.2022

06:05

0

Da se zabave kako vlasnici tako i kućni ljubimci, ali i da oni koji žele udome nekog psa, imaju priliku svi još danas od 10 do 20 časova u najvećem parku u Beogradu

Repići se vrpolje, njuške zaviruju u svaki kutak, štenci čekaju da ih neko udomi: Posetili smo festival "Ulični psi" na Kalemegdanu (FOTO)
ulicni psi kom1 - Copyright 24sedam

Veseli repići, ogrlice, jaknice, majice, mnoštvo hrane, kao i raznovrstan edukativni program ovog vikenda "okupirali" su Kalemegdan, jer je u toku prvi regionalni festival "Ulični psi".

Reporteri 24sedam posetili su beogradsku oazu i uverili se da zainteresovanih za ovakvu vrstu festivala ne manja. Ipak, ono što je možda najviše privuklo pažnju posetiocima, jeste kutak za udomljavanje, gde je retko ko ko je došao mogao da odoli štencima.

Uživajući u hladu na ovom letnjem danu, sklupčani jedni do drugogo i nahranjeni, oni su čekali da pronađu svoju "srodnu dušu" u nekom udomitelju, a u međuvremenu su se prepuštali maženju i češkanju radoznalih razneženih prolaznika.

Na štandu za udomljavanje, koji je postavila JKP "Veterina Beograd" za 24sedam su rekli da ima dosta sugrađana, ali i onih koji dođu sa strane, i koji su zainteresovani da donesu odluku da promene život, kako sebi, tako i jednom krznenom prijatelju, te su tako već dva psića dobila svoje nove domove.

Bilo je posetilaca koji su došli sa svojim kućnim ljubimcima samo da prošetaju, ali i oni koji su se samo zatekli u ovoj beogradskoj oazi i koje je primamio lavež pasa da dođu i posete Festival.

Tako su dve drugarice Tamara i Marija izašle u subotnju šetnju i odlučile da povedu Marijinog psa, kako bi i on uživao u vikendu.

- Kada sam videla na društvenim mrežama da se organizuje festival "Ulični psi" znala sam da želim da i moj Ari dođe i da ga obradujem - rekla je ona.

Sugrađanku Smiljanu M. (61) reporteri 24sedam su zatekli kako bira odelce za nekog manjeg psa, ali pored nje u tom trenutku nije bio nijedan krzneni ljubimac, te nam je otkrila o čemu je reč.

- Moji unuci imaju maltezera i trenutno su na moru, pa su i njega poveli da uživa, ali kada su čuli da je baš ovaj vikend festival, bilo im je žao što nisu tu, pa sam odlučila da ja odem umesto njih i kad se vrate s odmora da ih dočeka poklon - objasnila je Smiljana.

I dok su se jednima repići vrpoljili, naravno od sreće, drugi su se njušili međusobno i pozdravljali, a treći su vukli svoje vlasnike namamljeni proizvodima na omiljenim štandovima. U vazduhu se osećao miris hrane za pse, ali bilo je i štandova na kojima su mogli da prezalogaje ili se rashlade osveženjem i vlasnici i tako svi zajedno uživaju u izletu. Takođe, mnogi su zastajli i kod onih kutaka koji su bili nešto kreativniji, na kojima su vlasnici mogli da izrade portrete svojih najboljih krznenih prijatelja.

Da se zabave kako vlasnici tako i kućni ljubimci, ali i da oni koji žele udome nekog psa, imaju priliku svi još danas od 10 do 20 časova u najvećem parku u Beogradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike