Nema izgradnje kula na Bežanijskoj kosi! (FOTO)

27.05.2022

19:42

0

Autor: 24sedam

Građani Bežanijske kose okupili su se danas, 27. maja, na otvorenim sportskim terenima "11. april" kako bi ponovo protestovali zbog planirane izgradnje solitera visine 100 i 120 metara

Nema izgradnje kula na Bežanijskoj kosi! (FOTO)
280501_bezanijska-kosa_iff - Copyright Foto: Printscreen/PDR

Građani Bežanijske kose okupili su se danas, 27. maja, na otvorenim sportskim terenima "11. april" kako bi ponovo protestovali zbog planirane izgradnje solitera visine 100 i 120 metara u tom beogradskom naselju.

- Bunimo se i protiv izbijanja nove ulice na Bežanijskoj kosi, sa suprotne strane SRC "11. april". Zato za dokument koji je na javnom uvidu pripremamo jasne primedbe, koje ćemo i predstaviti na raspravi 31. maja. Ako bi se projekat koji je planiran realizovao, to je novih 3.200 stanovnika i 1.500 automobila, čime ćemo imati nesnosne saobraćajne gužve, ali i veliki pritisak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.                                               

Danas su sa njima razgovarali premijerka Ana Brnabić, gradski urbanista Marko Stojčić, član gradskog veća Stevo Marušić kao i Marija Zdravković, direktor KBC Bežanijska Kosa ali i dugogodišnji stanovnik ovog Beogradskog naselja - koji tvrde da ništa neće biti urađeno mimo dogovora sa meštanima i na njihovu štetu.

 

 

Meštani očekuju da to Grad spreči, dok je premijerka potvrdila da ova ideja nije ni prošla potrebne procedure i da građani mogu da imaju puno poverenje da sve ono što nije u interesu građana - neće ni biti realizovano.

Premijerka ih je saslušala i rekla:

- Stiglo je 110 primedbi i postoji tim koji će ih sve proceniti. 

- Ako mene pitate, ni meni nema naročito smisla da ovde dolaze takvi soliteri, ali takođe i svi zajedno treba da nađemo način da se grad razvija - zaključila je Ana Brnabić.

Šta predviđa projekat?

Projektom je predviđeno da se budući "Tempo Tower" sastoji od tri tela sa zajedničkom bazom, a planirana visina najvišeg među njima iznosila bi 120 metara.

Investitor ima cilj da u predmetnom bloku, na istaknutom mestu u Bežanijskoj kosi, izgradi novi stambeno-poslovno-komercijalni kompleks koji bi sadržao specijalizovane trgovinske i ugostiteljske objekte, poslovni prostor, kao i stambene jedinice u okviru kule. 

Kompleks "Tempo Tower", sastavljen od poslovnog centra i kule, bio bi upotpunjen odgovarajućim pratećim prostorima za kvalitetno funkcionisanje, kao što su nadzemni parking-prostor, garaže, skladišta i tehnički prostori.

Javni uvid obavlja se svakog radnog dana od devet do 18 sati u zgradi Gradske uprave grada Beograda, gde će se 31. maja održati i javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda.

Tokom javnog uvida, zainteresovani mogu svoje primedbe na planirana rešenja da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, zaključno sa 16. majem 2022. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike