Kinezi u Bloku 70 grade novi tržni centar! U njega se sele i zakupci iz izgorelog

24.05.2022

08:03

0

Novi tržni centar će biti moderan objekat urađen po svim standardima

Kinezi u Bloku 70 grade novi tržni centar! U njega se sele i zakupci iz izgorelog
blok 70 dan posle požar kinezi - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da je građevinsko zemljište kod Ulice Jurija Gagarina prodato za 821 milion dinara i najavio da "Lasti" preti raskid ugovora zbog brojnih izostanaka autobusa.

Gostujući na TV Hepi, Vesić je rekao da je gradsko zemljište juče prodato na javnom nadmetanju. 

24sedam/Goran Sivački
 

- Velika kineska kompanija, koja je kupila dve građevinske parcele ukupne površine 27.501 metara kvadratnih, u gradski budžet će uplatiti preko sedam miliona evra. Oni su najavili izgradnju modernog kineskog tržnog centra u koji će se useliti zakupci iz Tržnog centra Piramida iz bloka 70 koji je izgoreo, kao i drugi kineski prodavci - rekao je Vesić.

Dodao je da su na kupljenim parcelama predviđeni komercijalni sadržaji niske spratnosti i objasnio da je kineski centar u Bloku 70 bio neuslovan, dok će novi biti moderan objekat urađen po svim standardima.

Projekat budućeg tržnog centra biće predstavljen u petak u Skupštini grada Beograda, najavio je zamenik gradonačelnika.

Grad pred raskid sa "Lastom"?

Beoinfo
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Vesić je rekao da je utvrđeno da "Lasta" na prigradskim i lokalnim linijama 16. maja nije ostvarila, bez obrazloženja, 129 polazaka, a 17. maja još 134 polazaka autobusa.

- To se posebno odrazilo na kvalitet prevoza u Mladenovcu, gde su se stvarale velike gužve. Takvo "Lastino" ponašanje je nedopustivo. Grad Beograd uredno plaća svaki kilometar koji prevezu, pa će i oni da poštuju svoje obaveze. Zato su dobili poslednje upozorenje pred raskid ugovora - rekao je Vesić.

Kako je rekao, grad Beograd će sigurno raskinuti ugovor sa "Lastom" bude li se ovakvo ponašanje ponovilo. Vesić je rekao i da je JKP "Beograd put" jutros pustio u rad 150. ulicu od početka godine koju su uredili.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike