Uklanja se divlja deponija na Voždovcu: Koliko je tona smeća očišćeno u proteklih nekoliko meseci? (FOTO)

23.05.2022

13:11

0

Vesić je rekao da je neophodno da se primene zakonski propisi, na kojima Grad insistira, i da kazne budu najmanje milion dinara

Uklanja se divlja deponija na Voždovcu: Koliko je tona smeća očišćeno u proteklih nekoliko meseci? (FOTO)
8444bd320c1b5a493c0f314b7d8432e3_4201956708 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na uklanjanju deponije u Bulevaru oslobođenja na opštini Voždovac u okviru akcije "Problem manje" i tom prilikom podsetio da je Grad u nekoliko proteklih meseci uklonio oko 100 divljih deponija.

On je naglasio da je neophodno da se primene zakonski propisi, na kojima Grad insistira, i da kazne budu najmanje milion dinara, kao i da se onima koji ponovo bacaju smeće oduzme vozilo.

Beoinfo
 

- Insistiramo na tome da se kod dobijanja upotrebne dozvole od investitora traži dokaz o kretanju građevinskog otpada. Tako cemo rešiti najveći problem "divljeg" otpada, a samim tim i štedeti pare koje možemo da uložimo u druge stvari koje su važne za čistoću grada. Verujem da će nova vlada prihvati naše predloge i time sistemski rešiti ovaj problem, a do tad na prijave građana čistićemo "divlje" deponije - poručio je Vesić.

Vesić je rekao da je divlja deponija na Voždovcu nastala tako što su neki nesavesni građani tu bacali smeće i da takvih primera ima svuda po gradu.

Beoinfo
 

- Ali i kada uklonimo neku deponiju, nemamo garanciju da se za nekoliko meseci neće stvoriti nova. U tom slučaju ponovo trošimo pare iz budžeta da tu deponiju uklonimo - kazao je Vesić.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić istakla je da se po prijavi građana koji žive u tom delu Voždovca odmah reagovalo i počelo sa uklanjanjem divlje deponije.

Kako kaže, veoma je važno da građani učestvuju u uklanjanju nelegalnih deponija tako što će prijaviti mesta na kojima se otpad nalazi, a opština će odmah reagovati.

Beoinfo
 

- Na ovom mestu će verovatno na predlog zamenika gradonačelnika biti izgrađen park, što ovaj, a i svaki deo Voždovca, zaslužuje - rekla je Tomić Ilić.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća” Marko Popadić istakao je da će ta deponija biti uklonjena do kraja sutrašnjeg dana i ujedno apelovao na sve sugrađane da ne stvaraju divlje deponije, a da novac koji se ulaže u čišćenje deponija može biti uložen u druge, korisnije stvari za građane.

Događaju je prisustvovao i Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike