Nekoliko divljih deponija uklonjeno sa Čukarice: Odneseno je više od 300 metara kubnih smeća (FOTO)

18.03.2022

14:20

0

Nagomilani otpad nesavesni građani su odlagali u proteklom zimskom periodu

Nekoliko divljih deponija uklonjeno sa Čukarice: Odneseno je više od 300 metara kubnih smeća (FOTO)
74cc2e396e293db3e3de18a86cc8c145_9027873623 - Copyright Beoinfo

Na inicijativu GO Čukarica, a u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Grada Beograda i JKP "Gradska čistoća", sprovedena je akcija uklanjanja divljih deponija na više lokacija na teritoriji Čukarice, saopštili su iz ove opštine.

Nagomilani otpad koji su nesavesni građani odlagali u proteklom zimskom periodu očišćen je sa ugla ulica Endija Vorhola i Savske magistrale, u Avalskoj ulici u Železniku do Ibarske magistrale, u Galipoljskoj ulici, kao sa Ibarskog puta posle isključenja sa Labudovog brda.

Beoinfo
 

Tokom ove akcije odneseno je 300 metara kubnih smeća.

Osim što ruže sliku Čukarice, divlje deponije utiču i na zagađenje vazduha, vode i zemljišta i samim tim ugrožavaju zdravlje ljudi. 

Imajući u vidu činjenicu da se najčešće nalaze u blizini naseljenih mesta i duž saobraćajnica, njihovo uklanjanje je bilo neophodno.

- Moramo da podignemo svest građana da se odgovornije ponašaju prema životnoj sredini, jer nije rešenje da svake godine iznova pravimo deponije i onda trošimo resurse na njihovo uklanjanje – poručio je član Opštinskog veća Aleksandar Blagojević i podsetio da su nedavno ekipe „Gradske čistoće” uklonile oko 150 kubnih metara smeća sa deponije koja je iznova stvorena u potoku Paripovac u Žarkovu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike